19. aug
 
Bourne er tilbake
Kinobesøket byr på mengder av action når Matt Damon er tilbake i rollen som superspionen Jason Bourne.

Publisert: 27.jul.2016 16:37
Oppdatert: 28.jul.2016 08:24

Det har gått sju år siden forrige møte med den spesialtrente hypersoldaten Jason Bourne, og helten er i sørgelig forfatning etter flere lange år i asyl. Han lider av post traumatisk stress syndrom, og lever av å bokse i slummen for småpenger. En dag dukker det opp hemmelig informasjon fra øverste sikkerhetsnivå, og med det starter også et nytt eventyr med den populære actionstjernen.

Mer Enn action

Bourne nøstet opp store deler av hans ukjente fortid i løpet av de tre foregående Bourne-filmene, og i «Jason Bourne» fortsetter han jakten på å fylle tomrommene. Det blir som vanlig en underholdende og actionfylt katt-og-mus-lek med hans gamle arbeidsgivere i CIA, og Bourne har på ingen måte glemt gamle kunster. Her lar man seg underholde av taktikeren Jason Bourne i like stor grad som krigeren, og med det byr filmen på mer en hodeløse patronsalver og eksplosjoner. 

Strøkent håndarbeid

Som actionfilm er «Jason Bourne» teknisk strøkende. Biljaktene er strålende skutt, og lydeffektene overbeviser. I klassisk Hollywood-stil blir man sugd inn i handlingen, og minuttene flyr unna før rulleteksten omsider setter et midlertidig punktum i historien om Jason Bourne. Fortellerstilen og handlingen i «Jason Bourne» oppleves allikevel litt for lik de foregående filmene, og det hadde vært på sin plass med litt variasjon selv om regissør Paul Greengrass («The Bourne Supremacy», «The Bourne Ultimatum») nok mener det motsatte.

 
Fakta

Regi: Paul Greengrass.

Medvirkende: Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander, Tommy Lee Jones, Vincent Cassel.

Sjanger: Action/Thriller.

Nasjonalitet: Amerikansk.

Spilletid: 2 timer, 3 min.

Sensur: 15 år.

Terningkast: 4. 

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke