20. aug
Visjon Orion: Her presentert av doktorstipendiat Therese Thomassen, fortreffelig spilt av Anja Thorsplass, som har gode skuespill- og sangkvalifikasjoner. Her med hele gjengen: Tove N Øie, Arne Lindstad, Stian M. Karslen, Eva Østberg, Eddie Åseth, Aina Åseth, Gjermund T. Nordby, Elizabeth A. Bjørkheim og Gunhild Hjelseng.Alle foto: Paula Bjertnes
 
Bra HELomvending
Når Nordbygda-revyen går nye veger, gjør de det på en profesjonell måte, med en velgjennomført politisk satire.

Publisert: 11.nov.2016 22:37
Oppdatert: 11.nov.2016 22:39

Med Tor Karseth som manusforfatter har Bygdesnadder nr. 24 fått et helt nytt ansikt og presenterer en sammenhengende historie. Her er det ingen groviser, ingen underbukser og ingen rare parykker. Istedenfor får lokale politikere gjennomgå, og en ny storkommune blir presentert. For noen publikummere er det antakeligvis en skuffelse, men på premièren virket det som flesteparten var mer enn fornøyd. De klappet takten på sangene, ropte sine lovord og fikk nok å flire av.

Mer enn Løten

Bygdesnadder 24 er et satirisk syngespill, i kjent Karseth-stil. Poengterte vitser, gode ordspill og originale påfunn er hans kjennemerke. Dermed er revyen høyst underholdende. Det skjer faktisk såpass mye at det er noen ganger vanskelig å få med seg alle poengene. Men med så mange lag av humor er det faktisk noe for enhver.

Selv om utgangspunktet er Løten, med de lokale politikerne i spissen, utvides horisonten til naboene, og slik sett er revyen, kanskje for første gang, veldig aktuell for hele nærområdet. Nordbygdarevyen fortjener dermed et større publikum i år.

Helhetlig gjeng

Den nye planen for kommunene blir presentert som visjon Orion, som fører til en sammenslåing av Hamar, Elverum og Løten, med nytt navn: HEL.

Revyen har over 20 år erfaring, og er dermed godt rustet til det nye konseptet. Scenene skiftes like kjapt og elegant som før, lyssettingen er effektiv, tekstpugging er på plass og fortellingen har nok fart. Aktørene har denne gangen likevel en større utfordring, det kreves litt mer å spille en karikatur av en politiker enn å være en bygdetulling. De klarer det med glans!

Underholdende musikk

De musikalske avbrekk gir en god avveksling, og nivået er høyt. Det gjelder både bandet, som sitter oversiktlig plassert over scenen, og aktørene, som leverer med god innlevelse og teksting. Sangene er basert på kjente melodier, og er velformulerte.

Revyen fremstår alt i alt som meget aktuelt i år, og spilles sju ganger til, fram til 20. november.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke