23. aug
Ingebjørg Bratland kommer til Kønnband i Stange. Foto: Isabel Watson
 
Brattland til Kønnband-festivalen
Første artist til høstens festivalhelg er klar. Og det er ingen hvem som helst.

Publisert: 25.apr.2019 10:29
Oppdatert: 25.apr.2019 11:27

Fredag 18.oktober kommer nemlig Ingebjørg Bratland til Stange og Kønnband.

- Som artist har Ingebjørg Bratland bakgrunn i folkemusikksjangeren. Med sin helt særegne stemmekvalitet forener hun popverdenen og elementer fra folkemusikk på en svært delikat måte, sier kultursjef i Stange kommune Solbjørg Tveiten i en pressemelding.

LES OGSÅ: ZZ Top på Stortorget?

Kønnband er Stange kommunes ambulerende kulturprogram, med høstfestivalen på Stange bibliotek som spydspiss. Festivalen skal gi Stanges befolkning mulighet til varierte kulturopplevelser og et nært møte med nasjonalt anerkjente artister.

Som 28-åring har Vinje-bygdingen allerede imponerende merittliste. Bratland markerte seg tidlig i folkemusikkmiljøet, der hun blant annet er kåret til nordisk mester, har vunnet norgesmesterskap i folkemusikk og har flere seire i Landskappleiken som kveder. 

LES OGSÅ: Planlegger ny øl-festival

Ingebjørg Bratland platedebuterte i 2013. Hennes første soloalbum "Berre meg" kom ut i mars 2014, der låten "Ingen e som du" tok det vakre vise-pop-albumet til Spellemann-nominasjon i visekategorien. Det store gjennombruddet kom likevel sommeren og høsten 2015. Senere har det blitt to album til; Månesinn fra 2015 og Hjarteskjell fra 2017. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke