18. aug
dyktige islendinger: Eythor Gunnarsson, Jóhann Ásmundsson, Gunnlaugur Briem, Oskar Gudjonsson, Bruno Mueller og Sebastian Studnitzky på trompet imponerte på Gregers.
 
Bravo bravissimo
Torsdag kveld var det duket for Islandsk fusion på Gregers med det legendariske bandet Mezzoforte.

Publisert: 19.okt.2012 11:29
Oppdatert: -

Hamar
Det var en meget spesiell konsertopplevelse om lag 250 mennesker var vitne til torsdag kveld, da Mezzoforte tok turen innom Gregers. Bandet feirer i år sitt 35 års jubileum, og det virker som om den islandske fusiongruppa er født i takt, for makan til stødighet er det lenge siden vi har sett på Hamar. Hvis man i ligningen legger til en uendelig rekke med fantastiske soloer, der musikerne overlappet hverandre i tur og orden, ble torsdagens konsert en spesiell begivenhet for hørselssansen.

nytt album

Bandet fra sagaøya har sin egen begivenhetsrike historie, og den ble torsdag kveld fortalt i en gjennomgang av bandets 35 år gamle musikkbibliotek. Mezzoforte ble i 1983 stjerner omtrent over natta etter at bandet fikk sin internasjonale anerkjennelse med låten «Garden party». I ettertid har originaloppsetningen på fire utvidet seg til en fast sekstett, og er i dag regnet som et av Europas viktigste fusionband.
Selv om karene i Mezzoforte begynner å dra på årene er de fremdeles høyaktuelle i det europeiske musikklandskapet, og er for tiden på turné i forbindelse med sitt nye album «Islands».
De musikkglade menneskene som var på konsert torsdag kveld, begynte i motsetning til bandet ganske forsiktig. Men etter hvert sto nok samtlige og slo takten med en eller annen kroppsdel.

Dyktige musikere

Konsertens rolige låter bidro til å gi et lite pust i bakken, men det tok ikke lang tid før bandet satte i gang nok en rekke med soloer som var ut av en annen verden.
Ekstra stas var det at islendingene tok turen innom Hamar og Gregers, med tanke på at bandet nå feirer både jubileum og nytt album. I løpet av kvelden jobbet Mezzoforte seg gjennom et repertoar av både gamle og nye låter, og bandet beviste til gagns at grooven fremdeles ligger i beinmargen. Det kom tydelig fram at Jóhann Ásmundsson på bass og Gunnlaugur Briem på trommer har holdt takten i 35 år, og i samarbeid med resten av bandet ble framføringen så stødig som live musikk kan bli.
Når Mezzoforte er på scenen er det allikevel soloene sjeler showet, og i løpet av kvelden fikk alle mann i tur og orden være i hovedrollen. Lar du deg begeistre av musikere som virkelig kan sitt fag er nok Mezzoforte «din kopp te», for gud bedre som de kara kan behandle instrumentene sine.
La oss håpe de holder på i ytterligere 35 år.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke