25. aug
VANT:Hovedrolleinnehaver i Breaking Bad, Bryan Cranston, under Emmy-utdelingen i Los Angeles søndag. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB Scanpix
 
Breaking Bad vant Emmy
TV-serien Breaking Bad vant prisen for beste dramaserie under Emmy-utdelingen i Los Angeles søndag kveld.

Publisert: 23.sep.2013 06:14
Oppdatert: -

"Breaking Bad” vant prisen for beste dramaserie under Emmy-utdelingen i Los Angeles. For “House of Cards” ble prisutdelingen en skuffelse.
“Breaking Bad” handler om en kjemilærer som begynner å produsere amfetamin og blir narkobaron. Det er første gang den kritikerroste serien, som nå er inne i sin femte sesong, vinner den gjeveste Emmy-prisen. Det skjedde dessuten bare en uke før serien avsluttes.
Produsent og manusforfatter Vince Gilligan så sjokkert ut da han inntok scenen og erklærte at han trodde prisen ville ha gått til “House of Cards” eller en av de andre nominerte seriene “Downton Abbey”, “Game of Thrones”, “Homeland” eller “Mad Men”.
Skuffende for nettsuksess
Mange hadde ventet at prisutdelingen søndag kveld ville bli spesielt innbringende for det politiske dramaet “House of Cards”, TV-serien som kun sendes på nettet via streamingpioneren Netflix. Men serien måtte nøye seg med en pris for beste regi. Ingen av seriens skuespillere gikk til topps, og pris for beste drama ble det heller ikke.
Det ble også en god kveld for TV-filmen “Behind the Candelabra”, regissert av Steven Soderbergh og med Michael Douglas i hovedrollen som en fargerik homofil pianist. Filmen fikk både prisen for beste miniserie/TV-film og beste mannlige skuespiller og regi innen sin kategori.
Prisen for beste komiserie gikk til “Modern Family”, som handler om en utradisjonell og noe dysfunksjonell familie i Los Angeles. Det er fjerde år på rad at serien topper komediekategorien.
Overraskelse
Den største overraskelsen var prisen for beste mannlige dramaskuespiller, som gikk til Jeff Daniels, hovedrolleinnehaveren i “The Newsroom”.
Daniels slo både storfavoritten Bryan Cranston i “Breaking Bad” og Kevin Spacey, som spiller en kynisk kongressmann i “House of Cards”.
– Jeg hadde ikke ventet dette, sa Daniels. – Jeg vinner vanligvis ingenting.
Prisen for beste kvinnelige skuespiller innen drama gikk nok en gang til “Homeland” og Claire Danes, som spiller den bipolare CIA-agenten Carrie Mathison.
Kvelden var for øvrig svært innbringende for veteranen HBO, hvis produksjoner sto for hele 108 av de over 500 nominasjonene. Selskapet beviste at det fortsatt er førende i en bransje med stadig mer konkurranse, ikke minst fra selskaper som kun sender sine serier på nettet. (©NTB)


 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke