24. aug
 
Bredde og humor i Kunstbanken
Bredden er stor, og mange benytter en finurlig humor som element i arbeidene sine. Nå presenterer Kunstbanken sitt årsprogram.

Publisert: 10.jan.2017 22:04
Oppdatert: 11.jan.2017 06:42

Kunsthåndverkeren og motedesigneren Julie Skarland er årets sommerutstiller i Kunstbanken. Fra 20. mai til 13. august vises hennes tekstilutstilling «In My Garden». Og går det som det pleier, er det sommerutstillingen som også i år vil trekke det største publikumstallet, ifølge direktør Ingrid Blekastad.

Julie Skarland har en 25-årig utenlandskarriere bak seg, før hun nå er flyttet tilbake til Norge. Hun etablerte seg først i Paris, hvor hun ble kjent for sin egen look, «Rustikk Couture», med referanser til norske tekstiltradisjoner.

Siden har hun i flere år vært bosatt og jobbet i India, med en produksjon av økologiske kolleksjoner basert på indiske materialer.

Utstillingen i Kunstbanken vil bestå av off-couture klær og installasjoner, med motiver fra hennes indiske terrasse med blomster og trær, dyr-og fugleliv.

– Vi ser at sommerutstillingene gjerne tiltrekker seg et publikum også av tilreisende, og regner med at det samme vil skje når Julie Skarland stiller ut, sier Ingrid Blekastad.

Mer Performance

Årets første utstilling i Kunstbanken åpner allerede på lørdag med Dag Skedsmo, Inger Johanne Brautaset og Maria Konstanse Brun. Deretter er det klart for Østlandsutstillingen, som vises i Kunstbanken hvert tredje år. Bortsett fra Østlandsutstillingen, er samtlige utstillinger laget spesielt for Kunstbanken.

I høst er det også tid for en ny utgave av Performancefestivalen, som ligger an til å bli et annet av årets høydepunkt. «Lyd» er tema for årets festival i oktober.

Mjøsa rundt

Kunsthåndverkeren Hilde A. Danielsen er kjent for sine store kunstverk i tre og murstein, gjerne plassert utendørs. Hun er hovedutstiller 26. august.

«Mjøsa rundt – og vel så det» er tittelen på Jon Gundersens utstilling, som avslutter året, og vil bestå blant annet av «skulpturelle sammenstillinger av ting», som Gundersen sier. Gundersens medutstillere er Ana Rita Antonio, samt Mari Røysamb og Eli Kjønsberg, som alle har humor som et bærende element.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke