20. aug
HØYDEPUNKT: Ole Edvard Antonsens konsert i Terningen Arena blir et høydepunkt.
 
Bredt og variert
Festspillene i Elverum arrangeres i år for 44. gang. Med det er det den klart lengstlevende festivalen i Hedmark. Og igjen viser festivalen seg fra stadig nye sider, selv om hovedrammen ligger fast.

Publisert: 02.aug.2017 07:57
Oppdatert: 02.aug.2017 08:06

Med sju konserter i Hamar, Ringsaker og Stange, markerer Festspillene i Elverum igjen sitt brede nedslagsfelt – også geografisk. Kunstnerisk leder Ole Edvard Antonsen har både i fjor og i år lagt vekt på at Festspillene skal dekke hele regionen; både Elverum, Hedmarken og mer til. I Hamar tas både kulturhuset, Hamardomen, Sagbladfabrikken og Frimurer- losjen i bruk.

Selv var Ole Edvard i fjor med på å innføre flere nye innslag, og mange av dem videreføres i år, Blant dem er morgenkonserten ved stupetårnet, som fikk en flott start med Ole Edvards konsert i soloppgangen i fjor. Med Bugge Wesseltoft som frontfigur på årets konsert, er det ingen grunn til at det skal bli mindre spennende i år.

En av årets festspillkonserter som allerede har fått mye oppmerksomhet, er utekonserten ved Ringsaker kirke med Oslo Filharmoniske Orkester og solister. Denne konserten ligger også an til å bli en av festivalens publikumsvinnere, selv om det sikkert er en del som venter med å kjøpe billett. For det skal være tatt høyde for at opptil 10.000 mennesker skal kunne få plass i skråningen nedenfor kirka, og det er igjen et godt stykke før forhåndssalget nærmer seg et slik tall.

En annen vesentlig konsert blir ventelig Ole Edvard Antonsens egen konsert i Terningen Arena, med musikk fra hans tre album «Tour de Force» for 25 år siden, «Read My Lips» for 20 år siden og «Landscapes» for ti år siden.

At hovedrammen med Ungdomssymfonikerne ellers er den kjente og veletablerte, er det neppe noen som har noe imot. Men også her skjer det spennende nyskapninger. Det gjelder ikke minst konserten med Ungdomssymfonikerne mandag 7. juni. Her er det for øvrig kommet inn et dirigentskifte, idet Christian Eggen tar over. Men opplegget er fortsatt like nyskapende, for det er verdt å få med seg at Ungdomssymfonikerne her møter sjangeren EDM – elektronisk dansemusikk. Så nå skal vi få oppleve det også. Egentlig er det akkurat på tide.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke