17. aug
 
Brennhet åpningskonsert
Torsdag markerte Silya åpningen av den tiende utgaven av AnJazz, og hamarsingene er klare i sin sak. Dette er en festival som har kommet for å bli.

Publisert: 09.mai.2014 00:08
Oppdatert: 09.mai.2014 00:08

- AnJazz representerer kvalitet. Det har vært mange godeartister her oppi gjennom årene. I tillegg har vi ikke vært bortskjemt medslike festivaler her tidligere. Dette er jo den første jazz-festivalen vi harsett her i Hamar, sier Kjell Arne Engen. Han var en av mange som hadde tattturen til Kirsten Flagstad sal og åpningskonserten av årets Anjazz-festival.

Mangfold

Silya representerer ikke nødvendigvis den harde jazzkjernen,og akkurat det var blant argumentene som kom når torsdagens publikum skulle forklare festivalens stadig økende popularitet.

-AnJazz tilfører byen bredde i forhold til musikkuttrykk. AnJazzer innom både pop, rock og visesang i enkelte konsertsammenhenger, og på den måten bidrar festivalen til et musikalsk mangfold i byen, sier Niels Hagen.

populær åpning

Hovedscenen i kulturhuset var stappet med entusiastiske hamarsinger da Silya skulle åpne den tiende utgaven av AnJazz. Hun leverte et show virkelig satte fyr på lokalet, og hamarsingene svarte med høye rop og stående trampeklapp. Etter konserten var det mange som satt igjen med brede smil, og superlativene haglet da massene forlot Kirsten Flagstad salen.

- Dette var veldig, veldig bra, sier Renate Nesset.

- En drømmekveld, oppsummerer Eva Brennsæter. 

Forhåpentligvis var dette den første av flere drømmekvelder i løpet årets AnJazz. Det er nemlig mye moro i vente, og fredag kveld er det klart for den store jubileumskonserten i Kirsten Flagstad salen. Lørdag topper det hele seg med med AnJazz Superlørdag på dagtid, og en rekke musikalske høydepunkter på kveldstid. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke