24. aug
 
Brit fikk hele «Farmen» inn i stua
Hvordan er det å ha deltakerne fra tv-serien «Farmen» boende hos seg? Det får du se på TV2 onsdag.

Publisert: 20.okt.2014 08:46
Oppdatert: 20.okt.2014 10:36

Simenstad Gard fikk spørsmål om å ta imot Farmen-deltakerne i ett døgn i slutten av august, for å la dem være med på aktiviteter knyttet til gjestevirksomheten.

- Det var en anledning vi ikke kunne si nei til, forteller vertinne Brit Skurdal Braastad, men det ble mye større enn de kunne ane.

HELGRILLET LAM

Simenstad er kjent for autentisitet og hovedbygningene er restaurert slik de var i «gamle dager».

- Men noe moderne har jo også vi, forteller Brit. På kjøkkenet måtte for eksempel rørleggeren derfor ta vekk kranene, for på den tida var det ikke innlagt vann, det måtte i stedet bæres inn og ut av Farmen-deltakerne.

Oppdraget du får se deltakerne prøve seg på onsdag er å lage i stand et fint selskap, nemlig 75- årslag til godseieren Nils, som eier plassen deltakerne bor.

Tv-seerne får være med når deltakerne forbereder en mange retters selskapsmeny med pen oppdekking og servering.

- Hovedretten er helgrillet lam, men den største utfordringen var nok vaniljepuddingen med konjakk, forteller Brit Skurdal Braastad.

Hun planla og forberedte menyen og måtte legge inn noen utfordringer.

MÅTTE PÅ UTEDO

Deltakerne ble fraktet i buss fra Tangen, med bind for øynene, så de fortsatt skulle «være i gamledager».

- Det var en ny opplevelse for alle å komme til en såkalt «storgard» på Hedmarken, og de ga uttrykk for at det var spennende, forteller vertinna.

I Farmen-konseptet skal deltakerne leve enkelt uten dagens hjelpemidler og høy komfort. Derfor plasserte produksjonsselskapet dem i det kalde bryggerhuset, med madrasser, skinn og ullpledd på golvet.

- Alle måtte gå på utedo. Dermed måtte vi også ta i bruk den gamle utedoen som ikke har vært benyttet i vår tid, sier Braastad.

STATISTER FRA STANGE

Deltakerne ble fort satt i arbeid, og ble vekket klokken fem for å forberede dagens middag.

- Gjestene var statister fra Stange med flotte kostymer, som ankom med hest og karjol. Ringsaker-musiker Roger Andreassen spilte musikk fra riktig tidsperiode.

- Skuespillerne åt og koste seg som i et reelt selskap, forteller Braastad - men hun fikk ikke lov til å spandere noe mat på deltakerne.

- Jeg syntes det var leit, de var jo både kjøttsultne og kaffetørste, så jeg spurte hvorfor de ikke fikk smake på lammet de hadde grillet selv.

- Når deltakerne har sjanse til å vinne en million og en hytte, må de finne seg i å lide litt, var svaret fra produksjonsselskapet, forteller Braastad.

IMPONERENDE

- Det var kuriøst og artig å se hvordan fjernsynsproduksjon foregår. Det var folk der i to dager, med dekoratør og sånt for å forberede, forteller Braastad, som var imponert over ressursene som blir lagt ned i å gjøre det ekte. I tv-bildene skal det ikke være en mobiltelefon, en plastpose eller en bil i sikte.

På det meste var de over 40 personer på garden samtidig, nå er vertinnen på Simenstad gard spent på hvor mye som blir vist på tv.

SE FLERE BILDER OG VIDEO PÅ H-A.NO

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke