19. aug
Jobber tett: Oskar Dahlsbakken (til venstre) jobber som fotograf sammen med regissør, produsent, manusforfatter og storebror Henrik Dahlsbakken.Foto: Kristian Einang
 
Brødrepar i full gang med nytt filmprosjekt
Regissør Henrik Dahlsbakken tar et skritt videre i sin filmkarriere med novellefilmen «Å vende tilbake».

Publisert: 26.sep.2013 07:47
Oppdatert: -

De er kanskje mest kjent på grunn av bomberekvisitten som satte byen på hodet, men nå ruller kameraene igjen for brødrene Dahlsbakken. Sammen med lillebror Oskar, er manusforfatter og regissør Henrik i ferd med å avslutte innspillingen av sitt nyeste filmprosjekt.

50 minutter lang

«Å vende tilbake» er Henrik Dahlsbakkens (24) største filmprosjekt så langt. Novellefilmen vil bli cirka 50 minutter lang og historien er basert på egne opplevelser fra oppveksten, samt enkelthendelser familie og bekjente har fortalt opp gjennom årene.
Filmen tar for seg en avgrenset konflikt, satt til et norsk utkantstrøk, og foregår utelukkende innad i en familie på fire; en far, en mor og to brødre på 14 og 17 år. Selve innspillingen har foregått i krevende omgivelser og ugjestmildt vær ute i villmarken. De har jobbet i Jotunheimen, Rondane, Koppang, Rena og nå til slutt i Ringsaker, og på søndag avsluttes innspillingen.

kommet langt

I rollen som familiens far finner vi skuespilleren Ingar Helge Gimle. Han er kjent fra populære filmer og seirer som «Nav», «Etaten», «Hotel Cæsar» og «Kong Curling», men nå er han altså i tett samarbeid med Henrik og Oskar Dahlsbakken. Skuespilleren er full av lovord når han skal beskrive arbeidsforholdet.
- Dette er unge og dedikerte folk som virkelig vil lage film. De har jo rukket å lage en god del filmer til tross for sin lave alder, så her snakker vi nok om to filmskapere for framtiden, skryter Gimle.
- Det er sjeldent at så unge folk som Henrik har rukket å gjøre så mye. Han er jo proff allerede, legger han til.

Snøstorm, regn og sol

Som manusforfatter, produsent og regissør kan man i alle fall slå fast at Henrik ikke ligger på latsiden. Lillebroren Oskar (21) har nå fått fast rolle som fotograf, og Henrik forteller at produksjonen har vært en krevende prosess så langt.
- Vi har jobbet i snøstorm, regn og strålende sol, og selv om været har vært ekstremt til tider har vi til gjengjeld fått noen veldig fine bilder, sier Henrik Dahlsbakken. Han har fått god hjelp av Østnorsk Filmsenter til å dekke produksjonskostnadene, og regissøren beskriver filmen som et regionalt prosjekt ettersom innspillingen har foregått utelukkende i Hedmark og Oppland. Filmen er ventet ferdigstilt til våren.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke