17. aug
Broiler er én av tre stjerneduoer som kommer til Vikingskipet i påsken.
 
Broiler, Lemaitre og AlunaGeorge til the Gathering
Tre stjerneduoer inntar Vikingskipet og The Gathering i påsken.

Publisert: 17.mar.2016 09:11
Oppdatert: 17.mar.2016 09:14

De tre stjerneduoene AlunaGeorge fra Storbritannia, Lemaitre og Broiler skal sammen med Juniorsymfonikerne stå for åpningskonserten av årets The Gathering i Vikingskipet. Helt i tro med The Gatherings sanne ånd skal den samme konserten bli gjenskapt digitalt i spillet Minecraft.

Når The Gathering åpnes onsdag 23. mars, kan publikum glede seg til et forrykende show med tre av vår tids beste elektropop- og EDM duoer. Norges største dataparty får nemlig AlunaGeorge, Lemaitre og Broiler på scenen sammen med ungdommene i Juniorsymfonikerne.  Sammen skal  de by på nye musikalske opplevelser der elektronisk musikk møter klassisk.

I tillegg vil The Gathering by på en konsertopplevelse utenom det vanlige. Samtidig som konserten pågår i Vikingskipet vil hele lokalet, arrangementet og konserten nemlig bli gjenskapt i digitalt format i spillet Minecraft.

- Helt unik

– Dette blir en svært spesiell musikkvideo- og konsertproduksjon i Minecraft, og helt unik i verdenssammenheng, sier Erik Heisholt, kreativ leder og grunnlegger av Heisholt Inc. Hele prosjektet er et samarbeid med Universal Music, Heisholt Inc. og The Gathering.

Det var Heisholt Inc. Som først presenterte ideen om en musikkproduksjon i både Minecraft og som en konsert på The Gathering.

– Vi ble helt solgt på idéen! Det var klart at dette skulle bli åpningsshowet på årets arrangement. En flermedial produksjon som dette bidrar til å løfte datakultur til et helt nytt nivå, sier Guro Faller, underholdningsansvarlig ved The Gathering.

– Dette er en idé hvor internasjonal popkultur, spillkultur, skaperglede og kreativitet møter hverandre på en ny og frisk måte. Vi fikk denne ideen i fjor høst, og det er fantastisk at den nå realiseres med internasjonale popstjerner og The Gathering, sier Heisholt.

Han får støtte av Gjermund Moastuen, markedsdirektør i Universal Music.

- Samarbeidet er svært spesielt, og vi gleder oss til å se resultatet. Musikk og gaming går hånd i hånd, og her får dyktige artister opptrådt i en eksepsjonell setting. At dette blir overført som konsert og stream i Minecraft er enormt, sier Moastuen.

Av unge - for unge

Juniorsymfonikernes dirigent, Andreas Patrik Hansson, synes det er spennende at prosjektet blir en konsert av unge, for unge, med musikk som er felles for den unge generasjonen.

– Å spille på The Gathering kommer til å bli kjempegøy. Dette er musikk som er veldig kul å spille fordi den er så mektig, forteller han.

I tillegg til å spille musikk fra spill- og filmverdenen, skal Juniorsymfonikerne også spille sammen med AlunaGeorge, Lemaitre og Broiler.

– Alle tre har en særpreget sound som vanligvis ikke høres i symfoniorkestere, så det er en spennende oppgave å lage arrangementer som både bevarer de enkelte artistenes personlighet og som samtidig tilfører noe nytt.

Faller er veldig fornøyd med å ha med Juniorsymfonikerne.

– Juniorsymfonikerne består av musikere i alderen 13 – 25 år, og det speiler aldersgruppen til flertallet av våre deltakere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke