19. aug
NESTEN FLOYD: Brit Floyd ble dannet i 2011, og har reist verden rundt med sine ekstravagante Pink Floyd-hyllester. De har solgt en million billetter i Europa så langt. Her er de på scenen i USA i 2014. FOTO: Wikimedia Commons
 
Bruker en formue på å få Pink Floyd-show til Hamar
– Dette blir garantert det råeste vi har sett i denne byen, sier konsertarrangør Espen Røhne, som har booket Pink Floyd-hyllesten Brit Floyd til Scandic Scene 20. oktober.

Publisert: 04.feb.2016 10:00
Oppdatert: 04.feb.2016 10:46

«Brit Floyd: The worlds greatest Pink Floyd Tribute show». Slik presenteres de britiske musikerne som har gjort det til levebrød å etterligne heltene i Pink Floyd.

I fjor holdt de 146 konserter, og fortsetter i år med verdensturneen «Space and Time Continuum 2016». På programmet står godbiter fra album som The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals, The Wall, Meddle og The Division Bell.

– Dette blir garantert det råeste vi har sett i denne byen, sier konsertarrangør Espen Røhne.

– Dette er den eneste Pink Floyd-tributebandet som er godkjent av Pink Floyd selv, og den hardeste fansen. Det er en massiv musikkproduksjon, med oppimot 20 musikere. Og lyd- og lydproduksjonen står ikke tilbake for noen ting. De stiller nå med nytt show og fullstendig ny rigg på lyd, lys og skjermer til titalls millioner kroner.

– Jeg Tar en stor risiko

– Første gang jeg var i dialog med dem var for cirka et år siden, men da røk vi, for jeg hadde ikke høyt nok bud. Men nå har vi jobbet og jobbet for å få det til med de økonomiske rammene vi har, sier Røhne.

Arrangøren vil ikke røpe hva det koster å få Brit Floyd til Hamar, men sier det er snakk om store summer.

– Det koster jo en formue dette her. Dette er det største risikoen jeg har tatt noen gang. Det er et show som koster veldig mye penger, og for å få regnestykket til å gå opp har vi måtte utvide salen til 1.200 sitteplasser. Vi må omtrent selge 90 prosent av billettene før vi er i havn, sier Røhne.

Solgt 1 million i Europa

Han har allikevel god grunn til å tro at konserten blir en kommersiell suksess. Så langt har Brit Floyd solgt 1 million billetter, kun i Europa. Billettene til Brit Floyd i Stormen Konserthus i Bodø i 2015 ble revet vekk på 15 minutter, og konserten i Olavshallen i Trondheim samme år ble også utsolgt. Tidligere turneer i Harstad, Bergen, Stavanger og Oslo har også hatt godt med publikum.

– Jeg tror Hamar er glad for å få et sånt type show, som vi ikke har hatt lignende av i byen noen gang. Og er det et band veldig mange musikere og musikkinteresserte setter pris på er det katalogen til Pink Floyd.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke