19. aug
FØRST UT: Rojalisten John Loughrey var den første tilhengeren som tok plass utenfor Westminster Abbey i London. Han har overnattet utenfor det kongelige kapellet siden mandag. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / SCANPIX
 
Bryllupsturistene overtar London
Mens London skrubbes, pyntes og sikres, ruger de meste ihuga rojalistene på de beste plassene ved bryllupskirken i London. Innen fredag skal metro-polen bugne av flagg, blomster, bryllupshatter og gale bryllupsturister.

Publisert: 28.apr.2011 07:45
Oppdatert: -

LONDON: Noen titalls ivrige bryllupsfanatikere har tatt oppstilling ved Westminster Abby med sovepose, telt og fluktstoler for å sikre seg god utsikt. Enda flere fotografer og journalister har møtt opp for å dokumentere ventetiden deres.
Spesielt populær denne dagen er Anne Daley og den tre år gamle king Charles-spanielen Camilla, iført tiara og slør for anledningen.
- Dette bryllupet er spesielt fordi det ikke er arrangert. Det er ekte kjærlighet, sier Daley til NTB.
Hun har derfor tatt turen fra Cardiff i Wales for å feire William og Kates bryllup.
- Kate er ikke av blått blod, ikke fra aristokratiet. Hun er som oss.
- Jeg gleder meg mest til tiaraen. Det gjør vi begge. Camillas tiara er en av kronjuvelene fra Tower, understreker hun om kjæledyrets hodepryd som fortsatt er iført prislapp.

Pynter

Hundrevis av arbeidere gjør sitt for at London skal skinne fredag. Byens gater feies, fasader er pusset, det henger Union Jacks over gater og torg, og prins William og Kate Middletons blide åsyn pryder butikkvinduene.
Samtidig er tusenvis av bryllupsturister fra hele verden i ferd med å innta den britiske hovedstaden. Mens mange av byens innbyggere holder seg hjemme for å slippe kaoset, er flere hundre tusen mennesker ventet til London de neste dagene, voktet av 5.000 politifolk og holdt i sjakk av 11.000 sperringer.
Det er allerede blitt vanskelig å ta seg rundt bryllupsløypa. Politiet undersøkte onsdag kummene ved kirken mens ivrige tyske, franske og amerikanske turister tok bilder og poserte.

Superfan

Men den mest ihuga rojalisten ved Westminster Abbey er 56 år gamle John Loughrey. Han har holdt fortet ved kirken siden mandag som selverklært superfan av prinsesse Diana.
Han håper varselet om regn og vind ikke slår til, men sier været uansett ikke spiller noen rolle.
- De første tolv timene var verst. Hele verdenspressen jaktet på meg. Bildet mitt er over alt, sier han.
- Du snakker med en kjendis, kjære. (©NTB)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke