26. aug
Showet: Jannove Ottesen og resten av gjengen i Kaizers sørget for en totalpakke som ga en perfekt sommerkveld på Prestøya.Foto: Kristian Einang
 
Bunnsolide Kaizers
Med rundt 2.800 publikummere på plass gjorde Kaizers Orchestra jobben, og sørget samtidig for et av sommerens store høydepunkter.

Publisert: 03.aug.2013 08:11
Oppdatert: -

Scenen var vakkert pyntet i karakteristisk Kaizer-stil, og med 2.800 publikummere på plass lå alt til rette for en perfekt sommerkveld på Prestøya. De trenger ikke noen formell introduksjon, for etter debutalbumet «Ompa til du dør» kom ut til butikkhyllene høsten 2001 har de stort sett begeistret samtlige som har hørt dem spille. Det har resultert i ni kritikerroste album, og en mengde minnerike konsertkvelder lik den vi var vitne til på Prestøya.
 

Herlig totalpakke

Kaizers Orchestra passer som hånd i hanske til utendørskonserter i varme sommeromgivelser, og fredagens konsert ga Festspillene i Elverum et aldri så lite høydepunkt allerede under festivalens andre dag. Man får følelsen av at brikkene faller på plass når man i idyllisk sceneri får servert ekstremt vakre låter av et av Norges beste live-band. Kaizers sørger nemlig for en totalpakke som ikke kan slå feil, og med oljetønner, gassmasker, brekkjern og allsang fikk publikum alt de hadde ønsket og forventet på forhånd.

Tar pause

De snakker dessverre om å ta en lang pause. Da er det ekstra hyggelig at de ga publikum den perfekte avskjedsgaven selv om man mest sannsynlig må vente lenge til neste gang.
De leker med omtrent alt som finnes av ulike sjangre, og derfor er det en meget vanskelig jobb å kategorisere Kaizers Orchestra. Fellesnevneren er allikevel at de er utrolig gode, og at de også innehar evnen til å lage fantastisk musikk. Superlativene hagler dermed naturlig nok etter hver eneste konsert de spiller, og fredagens konsert ble intet unntak.
Det var tydelig at de frammøtte publikummerne satte stor pris på stavangerbandets herlige avskjed, for stemningen gikk til himmels omtrent samtidig som bandet ankom scenen, og de 2.800 som var til stede fikk heller ikke bakkekontakt før siste tone var spilt. Det summet allikevel litt negativitet på Prestøya, men det var ikke på grunn av underholdningen. Arrangørene hadde nemlig annonsert servering, og det var det litt for mange som hadde fått med seg for køene gikk i overkant langt innover festplassen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke