24. aug
 
Bunnsolide Sundfør
Susanne Sundfør satte både grunnmur og bærebjelker på prøve under tirsdagens maktdemonstrasjon i Hamar Sagbladfabrikk.

Publisert: 09.mar.2016 00:12
Oppdatert: 09.mar.2016 14:18

Med soundtracket fra vinterens ferske "Star Wars"-film ruvende i lokalet før konsertstart skjønte publikum tidlig at de hadde en episk kveld i vente, og da Sundfør entret scenen til toner fra "Imperial March" var stemningen blant de rundt 700 frammøtte satt. Sundfør gikk krett på sak, og med "It's all gone tomorrow" tok hun lydnivået opp på nivå 11. 

Låtene krever sitt fra både band og publikum, men Sundfør er en artist som sjelden trår feil. Hun framstår som en av våre desidert stødigste og mest kreative musikere, og under mandagens konsert briljerte hun seg gjennom hele kvelden på en bunnsolid måte. Med mengder av entusiasme, energi og ikke minst ferdigheter leverte Sundfør med band en konsert som tidvis blåste publikum ut av vater. Bandet bør nevnes for spesielt, for selv om Sundfør klarer seg fin på egen hund er hun i særklasse sammen med sine faste musikere

Programmet ble naturlig nok dominert av låter fra artistens nyeste album "Ten Love Songs", men publikum fikk også høre tidligere perler som "White Foxes", "Silicone Veil" og nevnte "It's all gone tomorrow". Publikum var med fra første stund, og da hun klinte til med "Accelerate" og "Fade Away" kunne man kjenne at det kokte blant de frammøtte i lokalet. Låtene var satt sammen på dynamisk vis, og Sundfør gjorde nok både band, publikum og seg selv en tjeneste da hun til stadighet lettet litt på trykket og tok det hele ned et par hakk med et litt roligere bidrag. Med "Delirious" som siste ekstranummer var kvelden egentlig helt perfekt, men jeg er sikker på at mange av de frammøtte hadde orket et par låter til.  

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke