21. aug
Jordbærfest: Ole Rud (til venstre) hadde jordbær til alle i år også. Bak fra venstre Halina Rud, Randi Vollengen, Lydia Teame, Bjørg Austdal og Randi Helene Kongsrud.
 
Bursdagsfeiring hele dagen
– Det blir jordbær til alle i år også, lovte Ole Rud allerede tidlig på torsdagen, for da ble Alf Prøysens bursdag feiret på Prøysenfestivalen.

0
Publisert: 23.jul.2015 16:19
Oppdatert: 23.jul.2015 16:22

Og jordbæra gikk unna. 300 kg stilte Ole Rud med, som er omtrent det samme som det har vært i det siste, og det ble rikelig av både bær og melk og fløte.

– Det har ikke pleid å bli att noe særlig noen gang, sier Ole Rud.

– Og ekstra fornøyd er folk med at de kan gå og forsyne seg både to og tre ganger.

Gratis jordbær med melk og fløte er tradisjonskost på Prøysens bursdag. I tillegg var det lagt opp til festkonsert i Kusvea, med Frida Ånnevik med band, Anne Flugstad og Fred Dalbakk samt Prøysenhusets syngende formidlere. Til sammen sørget de for en trivelig konsert, der 150 publikummere benket seg i Kusvea og nøt solglimtene. Og det var både tillatt og nærmest anbefalt å nyte medbrakt jordbær.

de skrev melodien

Mens oppslutningen om på kveldsprogrammet har vært varierende, har dagprogrammet på Prøysen-festivalen vært gjennomgående godt besøkt, enten det er barnetime eller barneteater eller. Et innslag som mange har satt pris på er også serien med presentasjoner av dem som har skrevet melodiene til Prøysens sanger. Torsdag var turen kommet til svenske Ulf Peder Olrog.

– Olrog og Prøysen hadde en gjensidig avtale om å gjendikte hverandres tekster, forteller informasjonsmedarbeider Ida Nilseng. - «Så seile vi på Mjøsa» er Olrogs vise som i hans versjon het «Resan til Cyteræ» og «Næsning på Hamarmartn» heter «Samling vid pumpen». På samme måten diktet Olrog svenske versjoner av for eksempel «Steinrøysa neri bakken».

siste dag

Med torsdagen avrundes også det ordinære festivalprogrammet. Riktig nok er konserten med Vamp på Hoel gård lørdag en del av festivalen. Men det ordinære programmet ved Prøysenhuset avsluttes torsdag kveld.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke