22. aug
 
Feiret Prøysen med jordbærfest
Den tre uker lange Prøysenfestivalen ble avsluttet med bursdagssang, jordbær og konsert.

Publisert: 23.jul.2016 16:34
Oppdatert: 23.jul.2016 19:30

Guro von Germeten og Maj Britt Andersen var de store trekkplastrene da Prøysenfestivalen ble avsluttet med bursdagsfest på dikterens 102-årsdag. Ringsaker Bærring hadde bidratt med jordbær, og fra scenekanten foran Prøysenstua sparket Prøysenhusets leder Hogne Moe i gang konsert med "Hurra for Deg".

Kristine Lundsbakken og Roger Strand framførte "Blåklokkevikua", mens musikalartistene i "Prøysens Ablegøyer" fikk publikum til å trekke på smilebåndet med avslutningsnummeret på Hogne Moes forestilling "Frøken Kråkes Dyreskoleorkester". 

Guro von Germeten vant i 2014 Prøysenjubileets arbeidsstipend - og sammen med band framførte artisten balkan- og klezmeraktige sanger hun har laget for stipendpengene.

Til slutt var det tid for en ekte Prøysen-veteran: I kjent, jordnær stil entret Maj Britt Andersen scenen, og mottok umiddelbart respons når hun oppfordret folk til å synge med eller marsjere med. Sjøl om det denne gangen stort sett var Andersens egne sanger som ble framført, fant hun også tid til et par Prøysen-viser på slutten, med "Mitt Hjerte er Ditt" som et av konsertens høydepunkt. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke