19. aug
 
HA har smakt seg fram til byens beste hamburgere
Mattest: Byens beste burgere? De finner du på Volume og Garage.

0
Publisert: 02.okt.2015 12:27
Oppdatert: 02.okt.2015 13:26

Når Teodor Gubberud på Garage kommer med trøffelen han fikk med fly fra Italia i går og river et lett dryss over burgeren så det lille lokalet fylles av en svak trøffel-eim, da aner du at en burger er ikke lenger bare en burger, men noe mye mer.

For den tradisjonelle hamburgeren har vokst seg ut både av bensinstasjonen og gatekjøkkenet og fått en helt ny status som restaurantmat. En burger kan være noe langt mer forseggjort enn den vanligvis har vært, og blitt en rett der det stadig skjer utvikling.

I Hamar er det Hai Hangs Volume som har gått foran med et godt eksempel i burgerløypa. «Burgerne, som lages i samarbeid med Brovold på Stange, er blitt saftige, smaksrike og utrolig innbydende», het det i HAs anmeldelse sommeren 2012, da Volume-burgeren ble utnevnt til Hamars beste.

Siden har den utviklet seg ytterligere, men har også fått ytterligere selskap i klassen for restaurant-burgere. Og hardeste konkurrent er Garage Food & Drinks, som har tatt burgeren ut på en litt annerledes reise. Og begge er kjempegode.

På Volume har Hai Hang satt inn en annen type ovn, som gir svært høy varme, så kjøttet i ytterkanten nesten blir karamellisert. Samtidig er burgeren, som fortsatt er basert på kjøtt fra Brovold, blitt utrolig saftig. Og når brødet i tillegg er blitt enda luftigere, blir dette en burger i toppklasse. Volume Burger på 150 gram koster 179 kroner, inkludert pommes frites og salat, og det føles verdt det.

Garage Food & Drinks har fulgt en litt annen løype, men ikke mindre spennende. «En av byens beste burgere», het det i HAs omtale etter åpningen i sommer. Senere har Teodor Gubberud og Senita Celius utviklet burgeren ytterligere, og den de har nå, er kjempegod (130 kroner). Den serveres med italiensk taleggio-ost, sopp og trøffelmajo, og så kommer Teodor og river over trøffelen helt på toppen. Da er det herlig høst i burgerland.

Pommes frites kjøpes utenom (60 kroner), men frites med parmesan er nærmest en rett i seg selv.

Så hvem av de to burgerne er best? Det er fristende å la det ende med dødt løp. Volume byr på vellaget tradisjon, mens Garage eksperimenterer litt. Og for hamarsinger er to vinnere dobbelt så fint som ingen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke