18. aug
 
Byens nye forum
Hamar vokser. Også i antall arrangementer. Nå har byen også fått sitt eget arrangørforum, en samarbeidsplass for byens arrangører.

Publisert: 04.okt.2016 18:43
Oppdatert: 05.okt.2016 09:42

I går møttes «Arrangørforum» for fjerde gang. I Hamar kulturhus. Diskutert ble både dagens arrangementskalendere, et nytt prosjekt igangsatt av Hamarregionen reiseliv (strategisk arrangementsutvikling) – og arrangørenes erfaringer fra høstens program.

Mocci Ryen, programansvarlig i Hamar kulturhus, er den som er initiativtaker til «Arrangørforum». Hun tok selv kontakt med de forskjellige aktørene i Hamar, inviterte dem – og i går ble det fjerde møtet holdt.

Tilbudet vokst

Terje Åsvestad fra Tjuvholmen Arena minnet om at det på slutten av 1990-tallet var lite aktivitet i Hamar, etter at janitsjarfestivalen var nedlagt, og at mulighetene i dag er mange for publikum.

I dag har tilbudet i småbyen vokst til tre–fire gode publikumstilbud i helgene. Sist helg solgte fire større arrangementer, tre på Gregers og ett i kulturhuset, et par tusen billetter.

Spørsmålet har derfor blitt stilt: er tilbudet nå for stort? Er markedet mettet? Ødelegger arrangørene for hverandre?

De som gir publikum tilbudet sitter nå sammen i det såkalte «Arrangørforum», og de ønsker å legge til rette både for seg og sitt og for publikum. Samt at de ser på muligheten til å få mer ut av både egne og andres arrangementer.

– Savn i alle år

– Jeg synes dette er positivt, sier Anders Kippersund fra Turnékompaniet.

– Vi skjønner jo at det lønner seg å jobbe sammen når vi har felles interesser. Samtidig er det viktig at alle bevarer sin egen identitet i det hele.

Han får støtte av Terje Åsvestad i Tjuvholmen Arena.

– Dette har vært et savn i alle år, og det er på tide at vi alle samarbeider.Mocci Ryen understreket viktigheten av mangfoldet i forumet. – Det gjør at vi kommuniserer på en annen måte enn til daglig når vi gjerne søker til våre likesinnede.

«Arrangørforum» møtes neste gang 29. november.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke