24. aug
 
Slik blir byens tredje Monofon-festival
Monofon 2019 kommer til byen i slutten av måneden. I år er det mange lokale på det varierte programmet for store og små.

Publisert: 10.jan.2019 19:38
Oppdatert: 10.jan.2019 19:44

I år arrangeres «Monofon» på Hamar teater for tredje gang. Dermed er det vel nå en tradisjon, at man får boltre seg i monologer og soloscenekunst før vinteren tikker over fra januar til februar.

Festivalen arrangeres fra den 24. - 26.1.

Bidrag til byen

- Dette er Hamar teaters bidrag til å gjøre Hamar til en kul kulturby, sier Johanne Kippersund Nesdal, som er Monofon-sjefen ved teateret.

En monologfestival er nemlig ikke dagligdags, men både spesielt og sjeldent. Det er ikke mange monologfestivaler i landet.

Alene på scena

- På Monofon er utøveren hovedsakelig alene på scena, forteller Kippersund Nesdal.

Det er tross alt monologer som er hjørnesteinen i opplegget, men dette prinsippet skeier ut litt iblant med band og musikk.

- Vi har stor spredning mellom nybakte utøvere og erfarne. Det synes vi er viktig, slik at folk får prøvd seg. Det blir også åpen scene under festivalen, så folk får prøve ut nye ting foran et publikum, sier Monofon-sjefen.

mye på programmet

Monofon 2019 byr på et variert og fullspekket program.

Torsdagen åpner de med monologer fra 3. klasse på dramalinja ved Stange videregående, mens barneforestillingen «Du har stor mage» av Jonas Kippersund spilles like etterpå.

Ellers blir det monologer og forestillinger både av kjente Hamar-navn - og unge lokale, som for eksempel Nora Aschim og Magnus Nordbekk.

- Det som er kult med årets program er at det er mest lokale folk, sier Johanne Kippersund Nesdal.

- Programmets innhold er litt uformelt og nedpå, slik at det ikke føles så farlig å komme på teater for å oppleve kunst, fortsetter hun.

Opplevelser på Monofon

- Vi har høye forventninger til årets festival. Vi begynte ganske smått med denne festivalen for tre år siden, og det har vært så gøy og trivelig! Jeg tror mange vil finne fine scenekunst-opplevelser her, sier Kippersund Nesdal.

På festivalen får man kjøpt både enkeltbilletter og festivalpass. Monofon-sjefen inviterer også folk til å bare henge i baren, for det er altså på teateret det skjer den 24. - 26. januar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke