23. aug
 
Her kan du se prisbelønt film om livet på bussen i Stange
De har sanket priser og nominasjoner for kortfilmen «Dobbeltseter». Filmskaperne Mathias Eek og Øyvind M. Saugerud er klare for et nytt prosjekt, med utgangspunkt i bygdekulturen. Her kan du se filmen.

Publisert: 19.jun.2017 15:45
Oppdatert: 19.jun.2017 16:16

– Det er over et år siden «Dobbeltseter» var ferdig produsert, og nå er den endelig ferdig med festival-runden sin. Det skal bli godt å slippe filmen ut, sier regissør Mathias Eek. Og det er HAs lesere som først får mulighet til å se «Dobbeltseter». Filmen ble nemlig produsert med støtte fra blant annet HA, og i disse dager ligger filmen tilgjengelig på HATV.

Lokal produksjon

«Dobbeltseter» har allerede levd et eget liv i rundgang på ulike filmfestivaler over hele verden. Kortfilmen tar for seg den merkelige etiketten som praktiseres av norske busspassasjer, og er spilt inn over to dager i en buss på tur i Ottestad. Filmen ble vist under Hamarama 2016, og på veien mellom nasjonale og internasjonale filmfestivaler har filmen sanket både priser og nominasjoner.

– Det er en lokalt produsert film som tar tempen på den vanlige nordmannen og hedmarkingen spesielt, sier Eek.

Støtte til nytt prosjekt

Nå er duoen, som begge har base i det kreative kollektivet No. 94, i full gang med sitt neste kortfilmprosjekt.

– Vi skal produsere en dramakomedie som heter «Bingo bingo». Det er en film som skal skildre bygdekulturen. Jeg har selv vokst opp på Ådalsbruk med bingo i bakgården, og jeg husker fremdeles lyden av folk som satt i bilene sine og spilte bingo, sier Eek.

Østnorsk Filmsenter har allerede tildelt duoen støtte til å utvikle manus til kortfilmen, og nylig fikk filmskaperne beskjed om at de også får tildelt 200.000 kroner til å realisere filmen.

Innspilling i høst

– Det var en utrolig god beskjed å få. Vi tjener ikke penger på dette, men dette er en god anledning til å vise resten av Norge at vi kan lage film også her i Innlandet. For oss blir dette er en investering for framtiden, sier Saugerud, som har rollen som fotograf og produsent. Mathias Eek stiller som regissør. Duoen forteller at innspillingen skal finne sted høsten 2017.

 
LOKALT: Mathias Eek (til venstre) og Øyvind M. Saugerud er i gang med utviklingen av en ny kortfilm. Begge er en del av det kreative kollektivet i Grønnegata 94.
DOBBELTSETER: Regissør Mathias Eek, her fra innspillingen av «Dobbeltseter», gleder seg til å vise filmen til HAs lesere.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke