25. aug
 
Lagde liv i bilioteket
Stange bibliotek var pyntet til fest, og med et slagkraftig program ble det etter hvert god stemning ved bokhyllene.

Publisert: 16.sep.2016 22:17
Oppdatert: 16.sep.2016 22:17

Med Camilla Granlien, Frøkedal, Eva & the Heartmaker og Donkeyboy på  programmet fikk publikum servert en variert og spennende meny under åpningsdagen av årets Kønnband-festival.

- Det er flott at de får til noe her i Stange, og det er moro at de klarer å tiltrekke seg såpass store navn, sier, sier Heidi Haugseggen Dillerud fra Stange. Hun er klar på at det er viktig å møte opp når det først skjer noe i kommunen.

- Jeg har ikke vært på Kønnband tidligere, men det er flott å se at de satser. Vi er her for å støtte oppunder arrangementet, med det skader selvsagt ikke at flinke folk som Eva & the Heartmaker på scenen, smiler hun, og får støtte av sidemannen.

- Det er utrolig hyggelig at de bruker biblioteket på denne måten. Her er det trivelig, sier Vibeke Haugseggen. 

Det var ikke ekstremt folksomt i salen da Camilla Granlien gikk på scenen, men det tok ikke veldig lang tid før både oppmøtet og stemningen tok seg opp i Stange bibliotek. 

Variert program

Folkemusikeren Camilla Granlien står som årets lokale stjerne på festivalplakaten. Artisten, som til daglig er bosatt på Lillehammer, er født og oppvokst på Hamar, og hun i Stange har hun en bakgrunn som student på musikklinja. Artisten var tydelig fornøyd med å være på plass i hjemlige trakter, og sammen med et solid ensembel på seks andre musikere serverte hun både kjente og ukjente folkemusikk-perler.

Anne Lise Frøkedal har spilt med band som Harrys Gym og I Was A King, og debuten som soloartist kom først i 2015. Siden den tid har hun knapt sett seg tilbake, og hun høstet mye ros fra landets kritikere etter utgivelsen av debutalbumet "Hold On Dreamer" i februar 2016.

Eva & the Heartmaker er en duo bestående av sangeren Eva Weel Skram og gitarist og Thomas Stenersen. Duoen, som også er et ektepar, har rukket å gi ut fire plater siden debutalbumet "Behind Golden Frames" i 2006. 

- Vi har vært her tre år på rad. De er flinke til å hente gode artister til festivalen, og i år var det fredagsprogrammet som fristet mest, sier Ragnhild Blystad. Hun var på plass sammen med venninnen Eirin Rom, og duoen forteller at de hadde tatt turen fra Hamar og Løten for å være med på helgens Kønnband-fest. 

- Jeg var spent på alle artistene, og gledet meg spesielt mye til Frøkedal. Hun var bedre enn jeg hadde forventet, sier Rom.

Stemningen ble bedre og bedre etter hvert som timene gikk, og da Eva & the Heartmaker gikk på scenen sørget snaut 300 mennesker for både jubel og trampeklapp i blibioteket.

- Dette er kveldens høydepunkt, sier Marianne Enger. Hun var på plass sammen med Kjell Høiby og Britt Engen, og den blide trioen forteller at årets Kønnband-besøk er deres første.

Eva Weel Skram viste seg fram under årets utgave av tv2-programmet "Hver gang vi møtes", og det var tydelig at mange at av de frammøtte gledes seg ekstra mye til å høre akkurat henne. 

- Det var Eva & the Heartmaker som trakk meg hit i år, og vi sørget for å komme til  for å få best mulig plasser, sier Høiby.

Det var gjengen i Donkeyboy som fikk æren av å avslutte den første Kønnband-kvelden.

Se bilder øverst i saken. 

 
FORNØYD: F.v. Eirin Rom og Ragnhild Blystad.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Kultursjef: Solbjørg Tveiten.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke