24. aug
Saga: Til Tømmerstock-festivalen 8. august.
 
Canadiske Saga til Tømmerstock
Det canadiske progrockbandet Saga er klare for Tømmerstock-festivalen i Brumunddal lørdag 8. august.

0
Publisert: 03.des.2014 10:20
Oppdatert: 03.des.2014 10:24

De har solgt åtte millioner plater, de har hatt hits som «Wind Him Up», «On the Loose», «Humble Stands» og «Don't Be Late», og 37 år etter starten er de fortsatt godt gående med den originale besetningen intakt, med unntak av trommisen.

På lørdagen under Tømmerstock er det rom for ytterligere et utenlandsk toppnavn, forteller festivalsjef Rune Myhren. Men med Saga på plass, har de allerede sikret seg et band som er egnet til å skape fest på torget i Brumunddal.

- Et ekstra spennende element med Saga, er at det lokale bandet Sonic Debris var supportband for Saga i forbindelse med en konsert på Rockefeller for et par år siden, forteller Rune Myhren.

Sonic Debris skal også være supportband når Saga spiller på Rockefeller til sommeren.

Saga ble dannet i Oakville, Canada i 1977. Bandet ble grunnlagt av bassist Jim Crichton, hans bror Ian, som spiller gitar, og den walisiskfødte vokalisten Michael Sadler. Bandet turnerte i Europa for første gang i 1980 som spesiell gjest for Styxx.

Bandet har til sammen utgitt totalt 24 album, og det foreløpig siste i år. I april la bandet åpningen av sin Europaturné til Rockefeller i Oslo.

Tidligere er det blitt klart at Åge Aleksandersen og Sambandet blir headlinere på fredagskvelden under Tømmerstock.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke