19. aug
KOMMER: Elton John fortsetter sin «Wonderful Crazy Night Tour», og 30. juni kommer superstjernen til Hamar. Sikkerheten er skjerpet ytterligere etter terror-angrepene i England. Foto: Adrian Sanchez-Gonzalez/Montana State University via AP)
 
Comeback-party
Sikkerheten er skjerpet ytterligere etter terror-angrepene i Manchester og London, men Elton John tråkker på gassen - og publikum synger med i England.

Publisert: 14.jun.2017 12:59
Oppdatert: 14.jun.2017 13:02

«The Rocket Man reaches the stars during emotional Twickenham-gig», het det i en avis etter comeback-konserten etter at Elton John hadde vært sykmeldt ut mai. Han mintes ofrene etter terror-angrepene i Manchester og i London, han mintes sin gode venn George Michael som gikk bort sist desember - og han fikk besøk av barna Elijah og Zachary på scenen.

«Wonderful Crazy Night Tour» er et voldsomt prosjekt, en lanseringsturne som startet i januar 2016 og som avsluttes i desember i 2017. I vår måtte Elton John avbryte turneen på grunn av sykdom, men nå er toget tilbake på skinnene.

«Fantastisk»

Comeback-konserten i Twickenham var 3. juni, og ferden nordover i England ble møtt med stor entusiasme: «Den mest fantastiske konserten» og «He’s still standing» og «Elton er fortsatt den fine entertaineren som forstår «the personal touch».

På YouTube ligger mange klipp fra konsertene, som viser en fornøyd Elton John som framfører den ene klassikeren etter den andre - og ikke minst tusener av tusener av fans som synger med - og som selvsagt kan tekstene på rams.

Kroppsvisitering

Hamar Arbeiderblad har tidligere skrevet at det tas større sikkerhetsgrep når Elton John skal opptre foran 10.000 personer på Stortorget i Hamar. Nå skjerpes sikkerheten ytterligere. Etter terrorangrepen i England ble det lagt ut en egen beskjed på hjemmesiden tl Elton John: «There will be increased security...», sikkerheten skjerpes.

Beskjeden har nådd Hamar - og kultursjef Morten Midtlien skriver i en epost til Hamar Arbeiderblad: «Vi vil informere publikum om hva som er tillatt på arenaen i forkant av konserten. Når det gjelder screening vil alle «sjekkes» i inngangen av profesjonelle vakter. Denne sjekken innebærer kontroll av bagger/vesker, samt enkel kroppsvisitering. Vi vil oppfordre alle publikummere til å la være å ta med sekker/bagger/vesker dersom det ikke er nødvendig. Dette vil redusere tiden det tar å slippe inn alle på arenaen.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke