23. aug
 
Countryfest på Gregers
På Gregers var det country som sto i fokus, og med tre ulike band på scenen ble sjangeren feiret gjennom hele kvelden.

Publisert: 24.sep.2016 23:19
Oppdatert: 24.sep.2016 23:19

Twang, dans, cowboyhatter, lisseslips og udødelige perler. Lørdag var det country som sto i fokus på Gregers, og på programmet sto tre av distriktets mest hardbarka countrygrupper.  Bo Outlaw & The Twang Depot, Roger Græsberg & Foreningen og Country Dagger sørget alle for å lage liv foran scenen.

Countryfesten begynte allerede på dagen med gratiskonserten "Grenseløs Twang". Under konserten, som ble arrangert i samarbeid med Høgskolen i Hedmark og Forskningsdagene, presenterte de samme tre bandene tre ulike former for country. På kvelden var det både fuktigere og mer liv i lokalene, og med drøyt 150 frammøtte var også stemningen god gjennom store deler av kvelden. 

Det var gjengen i Country Dagger som innledet konsertkvelden. Bandet hedrer legender fra musikkhistorien med sine coverlåter, og de henter låter fra artister som  Merle Haggard, Johnny Cash, Dolly Parton, Buck Owens, Dillard & Clark, Chris Hillman & Herb Pedersen og Steve Earle. Country Dagger består av Miriam Helene Sundheim Sandum, Stian Vestby, Henrik Rindal, Thomas Vik, Erlend Bekken og Runar Myhrer.

Deretter var det Roger Græsberg & Foreningen som gikk på scenen. De er blant annet kjent for å skrive låter på norsk; noe som faktisk er en mangelvare i det norske countrymiljøet. Roger Græsberg & Foreningen bestør av nevnte Græsberg på vokal & gitar, Krister Skadsdammen på gitar & steel, Tor Ånon Kleivane på bass, Alexander Lindbäck på trommer og Unnveig Aas på gitar & kor. Bandet satser på norske tekster. 

Bo Outlaw & The Twang Depot gikk på scenen som kveldens siste band. Bandet ga ut sin foreløpig siste plate, "Lonestar State of Mind", tidligere i år, og består av Bjørn Flaaseth, Terje Rønningen, Daniel Gullien, Ole Martin Røsten og Bjarne Ryen Berg. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke