20. aug
Mannskor med trøkk: Brumunddal Mannskor lover god stemning når de setter opp Creedence Clearwater Revival på norsk den 29. og 30. september.
 
Creedence på norsk
Creedence Clearwater Revival har underholdt de fleste i en mannsalder. Brumunddal Mannskor presenterer bandets gamle hits med norske tekster.

Publisert: 11.sep.2017 11:14
Oppdatert: 11.sep.2017 11:17

I 2017 er det 50 år siden Creedence Clearwater Revival ble startet opp. Brumunddal Mannskor ble startet opp i 1932. 85 årsjubileet til mannskoret markeres med en helaften fylt med Creedence på hedmarksdialekt. Med seg har de Knut Erik Østgård som er kjent for sin rolle som vokalist i Return og som stjernekjemper i Stjernekamp på NRK.

- Det er veldig artig å få gjøre dette med Brumunddal Mannskor, sier Østgård.

– Jeg var ikke så gammel da Creedence først kom, men musikken til bandet var noe av det første vi spilte sammen på gutterommet i ungdomstida.

Tekster på Norsk

Tor Karseth har oversatt John Fogertys tekster ifra engelsk til norsk. Oversettelsen har ført med seg et par endringer i innholdet. «Proud Mary» blir «Skibladnern», «Down on The Corner» blir «Nede på Cornern» og «Have You Ever Seen The Rain» blir «Har du noen gang sett slik regn». Denne lokale vridningen får lytteren til å kjenne seg igjen i låtene.

- Det er ikke lett å skrive om tekster fra engelsk til norsk, i alle fall ikke når man skal prøve å skape samme stemning. Der må jeg si at Tor Karseth har gjort en fantastisk jobb, sier Knut Erik.

Eget CCR-Band

Jørn Kjonerud på gitar, Bjørn Fredriksberg på bass, Geir Otnes på trekkspill og Finn Andresen på trommer utgjør mannskorets Creedence Clearwater Revival band. Bandet er dirigert, og musikken er arrangert av Geir Willard som selv spiller kassegitar og piano. Bandets toner, sammen med mannskorets kraft utgjør et godt fundament for Knut Eriks stemme.

– I utgangspunktet skulle jeg synge alle låtene sammen med mannskoret, Sier Knut Erik. Det blir ikke sånn, mannskoret har også et par sanger alene med bandet. Forestillingen settes opp i Teatersalen i Brumunddal den 29. og 30. september, og mannskoret lover god stemning.

-Jeg gleder meg veldig mye og håper at mange tar turen til Brumunddal for å få med seg dette. Dette blir moro, konstaterer Østgård.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke