24. aug
KLAR: "Georg" (Ingar Helge Gimle) er klar for London og BFI London Film Festival i oktober. I Norge er premieren på filmen "Rett vest" av Henrik M. Dahlsbakken satt til 10. november. Foto/Copyright: Tour de Force
 
Dahlsbakken-film til London Film Festival
Henrik M. Dahlsbakkens film «Rett vest» er satt opp både i Mayfair og på Leicester Square i London under BFI London Film Festival.

Publisert: 01.sep.2017 09:41
Oppdatert: 01.sep.2017 09:47

«Fremragende manus og regi av Dahlsbakken», heter det i presentasjonen av filmen på festivalens internettsider. Filmen vises på Curzon Mayfair Cinema 9. oktober og på en kino på Leicester Square 10. oktober. Her hjemme i Norge er det premiere 10. november.

- Helt fantastisk. Det er den viktigste filmfestivalen i Storbritannia og en veldig populær festival blant både publikum og bransjefolk, er kommentaren fra Henrik M. Dahlsbakken.

- Vi gleder oss til å ta turen.

BFI London Film Festival har holdt det gående siden – 50-tallet, og i år presenteres 243 filmer fra 67 land.

Festivalens medarbeidere har tydeligvis store forventninger til Henrik Martin Dahlsbakken – og hans film «Rett Vest», eller «Going West», som tittelen er på engelsk.

«Outstanding writing and direction by Dahlsbakken, together with powerful performances and a great soundtrack», fremragende manus og regi, sammen med kraftfullt skuespill og stor musikk, må være gode ord å ta med seg for en regissør.

«Rett Vest», som har premiere i Norge 10. november, handler om en sønn og en far som finner sammen igjen etter at moren har gått bort. Faren (Ingar Helge Gimle), en transperson som går på en smell, og sønnen (Benjamin Helstad) reiser til Vestlandet hvor moren skulle delta i NM i kvilting. På vegen treffer de mange, blant annet en tidligere bekjent av faren, spilt av Anne Krigsvoll og mer tilfeldige, som en eksempelvis en stressa barnefamilie med far (Henrik Mestad) og mor (Ine F. Jansen).

Det er klart for en tur med mange overraskelser. 

Eller som engelskmennene skriver: «It’s not going to be an regular road trip.»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke