22. aug
Prisvinnere: Oskar (t.v) og Henrik Marin Dahlsbakken vant hovedprisen for "Å vende tilbake" under den 57. nordiske filmfestivalen.
Foto: Remi Laakso
 
Dahlsbakkens kinodebut vant hovedprisen
Henrik Martin Dahlsbakkens kinodebut «Å vende tilbake» fikk hovedprisen under de nordiske filmdagene i Lübeck.

Publisert: 08.nov.2015 15:04
Oppdatert: 08.nov.2015 22:22

26-årige Henrik Martin Dahlsbakkens debutfilm "Å vende tilbake" mottok lørdag 7. november festivalens hovedpris, NDR Film Prize. Prisen er på over 120.000 kr. 

Juryen uttaler at prisen går til en ambisiøs og svært talentfull ung filmskaper som kombinerer flotte naturbilder med strålende skuespillerprestasjoner idet han tar for seg et viktig tema i vår samtid. Dahlsbakken var selv i Lübeck for å motta prisen.

- Krig ødelegger ikke bare landene der de foregår, de ødelegger også alle som er involvert i dem, sier juryen i sin kommentar om filmen, som ble produsert av Dahlsbakken-brødrenes produksjonsselskapet FilmBros AS. Oskar Dahlsbakken er filmens fotograf og med-produsent. 

Å vende tilbake hadde norsk kinopremiere 27. februar 2015, og var på kortlisten til å bli Norges Oscar-kandidat. Filmen skildrer opplevelsene til to unge brødre som må ta voksne valg på leting etter en forsvunnet far, og hvordan følgene av krig kan påvirke en familie.

- Et svært viktig visningssted

Festivalen i Hansabyen er den største nordiske filmfestivalen utenfor Norden, og er med sin beliggenhet i Tyskland et svært viktig visningssted for norske filmer overfor det store tyske markedet, melder Norsk Filminstitutt.

- Tyskland er det aller viktigste eksportmarkedet for norsk film. Filmfestivalen i Lübeck er i år inn i sin 57. utgave, og har etter hvert blitt både en stor publikumsfestival og et viktig møtested for nordiske, baltiske og tyske filmfolk, sier informasjonsrådgiver Jakob Berg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke