19. aug
KABARET: Damenes Aften, her representert med Marianne Løbak (t.v.) og Pia Kristine Bekkeli, byr på sprek julekabaret under ledelse av Erland Dalen, og sammen med Knut Faldbakken. foto:Turid Andreassen Lie
 
Damenes Aften og to herrer byr inn til jul
Knut Faldbakken skal trene for første gang i sitt liv, med 21 topptrimma damer, og en spinnvill bygdeoriginal. Det går mot julekabaret.

Publisert: 12.nov.2015 12:30
Oppdatert: 12.nov.2015 12:34

– Selv gleder jeg meg mest til å se damene i treningstøy, sier Knut Faldbakken, Damenes Aftens faste ledsager når det lir til jul.

Erland Dalen og Damene gir på sin side uttrykk for at de gleder seg mest til å se Knut i treningstøy, gjerne sånn blåhvit utvaska sekstitallsdrakt med tennissko. Men det har han ikke. Han påstår han aldri har hatt treningstøy i det hele tatt, men skal på tro og ære iføre seg det på årets julekabaret, som bærer den beåndede tittel: «Glade jul, joggende jul», og er et helseforebyggende tiltak.

Ansgar kommer endelig

– Samme for meg, bare det blir trangt, glatt og selvlysende nok, sier den debuterende mosjonist, som i år stiller uten sin faste makker, Kjerringa hass Ansgar, i Liv Simensens skikkelse.

– Men i stedet er det store muligheter for at Ansgar endelig dukker opp. Og det er på tide at han kommer til orde, så vi får et mannsperspektiv på julestria oppi bygda. Det gleder jeg meg til, sier Faldbakken, med akkurat det skrå blikket suksesskoret Damenes Aften, under ledelse av Erland Dalen, og han, Simensen og andre gjester har beholdt i sin tilnærmelse til julens fred og ufred.

Årets julegjest er Bjørn «Gudfrid» Kleiven, som både Knut, Erland og Damene gleder seg stort til å ha med. I det hele tatt gleder de seg veldig, for å ha et såpass dempet forhold til julestresset.

halvt utsolgt

Dette er attende året vi inviterer til julekabaret, skyter Erland Dalen inn.

– For selv om vi har hatt både sju Abba-forestillinger og vært gjestekor både i Barcelona og Budapest i år, har vi fremdeles krefter att til å opprettholde det som nå kvalifiserer til benevnelsen «en ekte tradisjon» i førjulshamar, og vi har med vårt faste, åttemanns orkester.

Kabareten er i år som tidligere lagt til Hamar Sagbladfabrikk, og foreløpig satt opp med fire åpne og en lukket forestilling. Men det spørs. For allerede før begivenheten er annonsert, er nesten seksti prosent av billettene solgt.

– Så vi holder mulighetene åpne, sier Erland Dalen og korets Marianne Løbak og Pia Kristine Bekkeli.

– Det blir i alle fall en sprek kabaret, hvor vi i år prøver å råde bot på julas helseskadelige virkninger på forhånd.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke