19. aug
Jubler: Damenes Aften vant damekkorklassen i Italia. FOTO: Privat
 
Damenes Aften vant konkurranse i Italia

0
Publisert: 01.okt.2014 12:35
Oppdatert: 01.okt.2014 12:47

Damenes Aften var et av seks kor i Grand Prix i Rimini Internasjonale korfestival sent søndag kveld. - Det var meget jevn konkurranse med kor fra Columbia, Latvia, Slovenia og Russland, forteller kordirigent Erland Dalen.

Seieren gikk til et kor fra Puerto Rico. Totalt deltok 30 kor på konkurransen og seks kor gikk til Grand Prix. Hamar-koret kvalifiserte seg etter å ha vunnet damekorklassen i konkurranse med seks andre kor

Damenes Aften er meget fornøyd med seier i klassen like stemmer og to gulldiplomer.  Kor og dirigent har fått meget gode tilbakemeldinger fra dommerne. Korets formidlingsevne slår også meget godt an blant de andre korene og publikum.

- Dette er veldig morsomt. Konkurransen viser at Damenes Aften fortsatt hevder seg godt i den internasjonale korverden. Vi var i Irland før jul og vant noen konkurranser der, så det er hyggelig å se at vi kan hevde oss på et internasjonalt nivå, sier Erland Dalen til HA.

Dalen var fornøyd med damene sine etter framføringen.

- Jeg synes vi sang bra og det slo an. Det går i ett her nede. Vi er oppe klokken sju om morgenen, og har de første framføringene klokken elleve, ingen kjære mor. Men det er morsomt at Hamar har et kor på internasjonalt nivå, avslutter han.

Fredag konkurrerte damene i Folkemusikklassen, der endte de på 4. plass.

Julekabaret

Damenes Aften hviler ikke på lauvbærene og denne uka legges billettene ut for årets julekabaret. Den heter "Jula er ikke verste man har" og som vanlig er Knut Faldbakken og Liv Simensen med på laget. Stedet er Hamar Sagbladfabrikk og billettene legges ut på Billettservice.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke