25. aug
God musikalsk kvalitet: Damenes Aften underholdt for over 500 publikummere fordelt på to forestillinger lørdag kveld. Forestillingene i Hamar Teater markerte korets 25-årsjubileum.
 
Damenes jubileum
Et kor, en dirigent og et band sørget for god stemning når Damenes Aften feiret sine 25 første år som kor på Hamar Teater lørdag.

Publisert: 30.sep.2017 19:11
Oppdatert: 30.sep.2017 19:11

Lørdag kveld var det duket for 25-årsjubileum på Hamar Teater. Damenes Aften ble startet opp i 1992 og har siden levert korsang til folket. Anført av dirigent Erland Dalen fikk publikum servert en rekke gullkorn ifra korets historie. Konserten inneholdt alt ifra klassiske korverk til nyere folkekjære sanger. At koret er prisbelønt er lett å høre. Balansen er fin, og diksjonen og presisjonen i tekstframføring gjør at det er lett å få med seg tekstens innhold. Festen ble innledet rolig med Alf Prøysens «Vise for gærne jinter» med omskrevet tekst. Teksten handler om korets historie, og gir konserten en fin og rolig start. Utover i konserten får publikum servert en rekke videosnutter ifra diverse korturer og konserter, noe som igjen markerer at dette er en kveld for mimring og feiring.

god kvalitet

Konsertene lørdag kveld trakk over 500 publikummere til Hamar Teater og var av god musikalsk kvalitet. Med seg hadde koret et band bestående av Ole Petter Hallan på trommer, Morten Strypet på Bass, Frode Berntzen på gitar, Arild Dragesæt på tangenter, Tom Larsson på trombone, Terje Kola på trompet og Kjell-Arne Engen på saksofon. Sammen med koret sørget bandet for at publikum fikk en god opplevelse på lørdag kveld.

Anerkjent på verdensbasis

Damenes Aften er et kor som har vært med i en rekke konkurranser. Koret har vært rangert som nr. 13 på verdensbasis, og kan skimte med flere førsteplasser i konkurranser. I tillegg til konkurransevinning har koret også turnert rundt om i verden flere ganger. På toppen av alt dette har koret gitt ut to plater som begge to har solgt godt. På lokal basis har koret solgt ut Kirsten Flagstad-salen i Hamar Kulturhus 17 og satt opp en årlig julekabaret.

Hviler Ikke

Damenes Aften er en aktiv gjeng, og de hviler ikke. Allerede til jul er koret tilbake med sin årlige julekabaret sammen med Knut Faldbakken. Koret har oppnådd mye på 25 år. Mange opplevelser, mange konserter og mange forskjellige prosjekter har vært avviklet. Man kan jo bare undres på hva som kan skje i løpet av det neste kvarte århundre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke