17. aug
 
Dans for alle i Hamars egen storstua
Energisk og inviterende beats fylte hele Stortorget på lørdag . – Plutselig kjente jeg i kroppen at nå må jeg bare gjøre noe! sier Eskil Løvdal (7).

Publisert: 14.apr.2018 15:20
Oppdatert: 14.apr.2018 20:02

Han har danset breakdance i stuen hjemme i Stavanger. Men at besøket i Hamar skulle bli så spennende ante han lite om.

– Det er en stund siden jeg har danset, men nå måtte jeg bare! forteller han.

Han ble med på breakdancefest for alle, etter at KingWings Crew, et av landets mest anerkjente Breakdance-crew hadde vist sine kunster for nesten 1000 publikummere. Også Eskil ble inkludert i miljøet, og fikk seg til og med en luftig tur da Ruben-Arie Slob tok han spontant med på noen tøffe breakdance triks.

Å uttrykke seg uten ord

Dansemiljøet i Hamar fikk virkelig presentert seg. Jentene fra Ps: Dance Crew skryter av festivalen, og synes det er fantastisk at Hamar har fått sin egen dansefestival.

– Dette er stort! Kjempekult å være med, og bra at vi kan vise bredden i dansemiljøet i Hamar, sier Inga Moberg.

– Ja, det er et åpent samfunn, hvor alle kjenner hverandre, og hvor vi gjøre hverandre gode, sier Jannicke Tønnessen.

– Jeg liker at dans er en fysisk kunstform, en god blanding av sport og kunst, forteller Hedda Utkilen.

å VÆRE SEG SELV

– Dans er alt for meg! Det handler om å vise følelser, og å vise seg selv. Jeg prøver å danse hver dag, og har lyst å leve av dans etter hvert, sier Aron Tweve (15).

Både han og Birk Forvemo (13) går på breakdance to ganger i uken, og var med på en såkalt battle på Stortorget, hvor alle som ville fikk anledning til å vise seg.

– Vi lærer triks og moves, og så lager vi vår egen vri for uttrykke oss selv. Det var veldig gøy å vise flere hva vi driver med, sier han.

Dans for alle

Det var ikke vanskelig å be publikum med på festen. Den sosiale ringen ble fort fylt opp med folk, så snart «Blame it on the boogie» var å høre fra høyttalerne.

Etter at publikum fikk kjenne på dansegleden skrudde KingWings Crew opp stemningen enda noen hakk. De halsbrekkende triksene var en stor inspirasjon for mange små. Da disse fikk prøve seg etterpå i en åpen «battle» var det mange kommende talenter å se. Og alle ble inkludert i miljøet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke