24. aug
Alle dansere velkomne: Annette Brandanger (t.v.), Lilja Björk Haraldsdottir og Therese Slob ønsker både nyetablerte og mer erfarne scenekunstnere og studenter innenfor scenekunst velkomne til «Skisser i bevegelse». Her er de under tirsdagens workshop i Teater Innlandets prøvesal.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Dans i Kunstbanken
Danserne i «Skisser i bevegelse» inntar Kunstbanken, og ønsker å gi tekstilkunstner Julie Skarlands utstilling «In my garden» nytt liv.

Publisert: 27.jun.2017 20:34
Oppdatert: 27.jun.2017 20:37

Årets danseseminar har tittelen «Hvordan lever vi av dansekunsten?», og i løpet av det ukelange seminaret/workshopen «Skisser i bevegelse» (SiB Lab) skal lokale og internasjonale dansere utføre sin egen forskning på bevegelse i møte med visuell kunst.

– Under workshopen vil vi leke med ideen om hva det vil si å sette spor etter sin bevegelse, sier produsent Lilja Björk Haraldsdottir, og legger til at SiB er et viktig samlingspunkt for profesjonelle dansere på Innlandet.

Danser inn på Kunstbanken

SiB Lab er støttet av Kulturrådet, Teater Innlandet, PS: Dance og Kunstbanken Hamar, og organiseres av Haraldsdottir og de lokale dansekunstnerne Annette Brandanger, Therese Slob, Cecile Sleppen Ålskog og Mina Maria Kalfoss.

På mandag og tirsdag har danserne oppholdt seg i Teater Innlandets prøvesal, men fra og med onsdag flytter de bevegelseskunsten inn i Kunstbanken, hvor tekstilkunstner Julie Skarlands verk stilles ut.

– På onsdag skal vi ta litt av bevegelsesmaterialet inn dit, i et møte med visuell kunst, og utforske det tverrfaglige møtet, sier Haraldsdottir.

I kunstbanken blir det i tillegg seminar og performance med Heloise Gold, en anerkjent amerikanske danser, og den norske prisbelønte komponisten Kristin Norderval.

Inviterer til «jamsession»

Senere på onsdagen ønsker de å engasjere de unge i regionen til å danse, og holder en åpen «jamsession» utenfor kulturhuset, hvor barn og unge kan møte profesjonelle dansere. Dette er i samarbeid med PS: Dance ved Therese Slop.

– Det er et initiativ til å samle alt som skjer av dans her denne uken, sier Brandanger, og påpeker at det er flere dansesamlinger i Hamar nå i juni.

– Alle har sine egne prosesser og workshops, men i «jam» så er det på kryss av stil, sjanger og alder. Også de som ikke er en del av noen av prosjektene kan komme for å være med, sier Brandanger.

Åpen visning på lørdag

På lørdag er planen å holde en åpen visning av arbeidet de har jobbet med under uken, enten utendørs eller i Kunstbanken.

– Lørdag er litt åpen fortsatt. Vi har fortsatt ikke bestemt hva som skjer, sier Brandanger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke