23. aug
FOLKSOMT: Åstdalsdagen trakk publikum på sitt 20-års jubileum.
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
 
Dans, spill og sprell lokket folk til Åstdalsdagen
Nærmere 600 personer besøkte Åstdalsdagen i strålende solskinn og flotte omgivelser.

Publisert: 05.jul.2014 18:08
Oppdatert: 06.jul.2014 17:37

Folk strømmet til Åstdalsdagen i fjellet. I år feirer arrangementet 20 år og det var Brumunddal mannskors tur til å stå for arrangementet. Det gjorde de til høye stilkarakterer med sang, spill og masse aktiviteter for store og små. 

- Det er veldig artig at så mange tok turen til fjellet og fortsatt møter opp til Åstdalsdagen, sier Dag Sanner i Brumunddal mannskor. 

En av aktivitetene som skapte størst interesse blant publikum var naturstien. Der var satt ut forskjellige poster ute i skog og mark der deltakere fikk spørsmål som omhandlet Olshølen, Ringsaker og Brumunddal mannskor. Totalt var det over 100 deltakere i naturstien både store og små. 

De to siste årene har det vært dårlig oppslutning om Åstdalsdagen. Noe av grunnen til det har vært dårlig vær, men lørdag var det knallvær og folk viste at de fortsatt ønsker å ha et slikt arrangement i fjellet. 

- Dette viser at et slikt arrangement fortsatt er populært. Det er et arrangement med skikkelig godfølelse også tror jeg mange så fram mot Costa del Åsta, smiler Sanner. 

Costa del Åsta er et nytt syngespill fra mannskoret i Brumunddal og skrevet av Kåre Magne Huse. Forestillingen bygger videre på spillet som ble framført i 2010. Den omhandlet to beboere på Rysslingmoen gamlehjem på Rena som rømte til fjells for å finne Åstas kilde. Årets store begivenhet stilte da spørsmålet om hvor det ble av disse slue rømlingene. Med Johanne Mathisen og Roy Carstens i hovedrollen var dette en fin miks av humor og sang som publikum virkelig satte pris på.  

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke