19. aug
 
Dansemaraton på teateret
Det var dansemaraton på teateret torsdag, da danselinja og PS: Dance spilte «Vår egen nøtteknekker» seks ganger på en dag.

Publisert: 13.des.2018 20:28
Oppdatert: 14.des.2018 11:51

Kl. 17:30 var det klart for femte forestilling av «Vår egen nøtteknekker». Danselinja ved Stange videregående skole og PS: Dance hadde torsdag et strabasiøst dansemaraton, da de spilte seks danseforestillinger på en dag!

Utvikler seg

– Det har vært veldig hektisk, forteller Janicke Tønnessen (18).

– Forestillingene har gått kjempe bra. «Vår egen nøtteknekker» blir bedre og bedre for hver gang vi framfører den, fortsetter hun.

Therese Slob, som er lærer ved PS: Dance og spiller rollen som hovedpersonen «Klara» i danseforestillingen, forteller også at det bare blir bedre og bedre.

– Det tetter seg til, og har utviklet seg mye i dag, sier Slob.

– Det er så morsomt å danse på scena, og på en slik dag lærer man mange ting, sier Oona Sund (17), som ordner seg til forestilling i garderoben på Hamar teater.

– Underveis tenker man; «det må jeg gjøre annerledes neste gang». Vi hjelper hverandre og samholdet blir sterkt, fortsetter danseeleven Sund.

– Når det er så mange forestillinger på en dag, lærer man å løse problemene etter hvert, sier Frida Otervik (18), imens hun fester en sløyfe i håret sitt.

– Jeg føler jeg utvikler meg og blir bedre på spontanitet og samarbeid, konkluderer Otervik, før det er på tida å stille seg opp bak sceneteppet.

Forestilling nummer fem

De fire første forestillingene i «Vår egen nøtteknekker»-maratonet, ble holdt for skoleklasser. De to siste forestillingene torsdag kveld, skulle holdes for billettkjøpere.

Danselinja og PS: Dance har klart å ha så å si full sal på hvert show. Det var bortimot fullt i den store Teatersalen, da danserne kommer på scenen for å svinge seg en nest siste gang.

Forestillingen gikk hen i blafrende skjørt, kjærligheten mellom den modige nøtteknekkersoldat og Klara, kampen mot de onde musene, og selskapet etter det godets seier.

Det var en solid og hjertelig applaus som fylte Teatersalen etter endt forestilling nummer fem.

Bare å trekke seg opp på ny

– Dette var veldig fint, de er flinke og har god holdning. De holder takta og innholdet var fint, sier Anne Grete Børresen fra publikum etter showet.

Etter den femte forestillingen var det for nøtteknekker-danserne bare å «trekke seg opp» på ny for å fullføre det strabasiøse danse-maraton, som svingte på teateret torsdag kveld.

LES OGSÅ: Showtime i Hamar Teater

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke