22. aug
 
Danseglede og breaking i sentrum
Både stor og små dansere fikk prøve seg på halsbrekkende stunts seg fram da breakerne i Absence Crew var på Hamar-besøk onsdag kveld.

Publisert: 21.sep.2016 21:13
Oppdatert: 21.sep.2016 21:13

Danserne i Absence Crew demonstrerte kroppsbeherskelse fra øverste hylle under onsdagens Hamar-besøk. Først inviterte de til workshop med dansespirene fra PS:Dance.  Deretter entret de scenen foran hundrevis av dansegale mennesker med riksteaterforestillingen "NORR - Da gudene breaket".

- Det var helt sjukt gøy. Det var veldig moro å møte dansere som er så proffe, istemmer Mathias Aamodt (10), Marius Alm (10), Victor Hollekim (10) og Bendik Mickelson (10). Den spretne kompisgjengen var blant de unge danserne som innledet kvelden med privatundervisning med gjengen i Absence Crew. 

- Vi synes dansing er gøy, og det er alltid moro å lære nye triks. Han som underviste var kjempekul, sier Marius Alm.

Norrøne dansetrinn

Etter å ha sanket inn nye dansetrinn og ferske impulser gledet hele gjengen seg til å se proffene på scenen. De var slettes ikke alene. 313 dansegale mennesker var på plass i Kirsten Flagstad-salen for å se forestillingen "NORR - Da gudene breaket", og det entusiastiske publikumet sørget for god stemning gjennom samtlige dansetrinn. Forestillingen tar for seg ulike historier fra den norrøne mytologien, og publikum fikk se norrøne guder og jotner barke sammen i halsbrekkende slag. Gjengen i Absence Crew demonstrerte guddommelig kroppsbeherskelse, og stemningen var stor da danserne dro på som mest.

Vil bli like gode

Med norgesmestere på scenen var mange som lot seg imponere. Spesielt de unge karene fra PS:Dance. 

- De var helt sinnssykt gode. Det var rett og slett helt rått, sier Benik Mickelson. Mathias Aamodt syntes forestillingen var litt skummel i begynnelsen. 

- Det kuleste var helt klart krigen på slutten. Da tok det helt av, sier han. De unge breakerne forteller at de virkelig lot seg inspirere av proffene på scenen, og at de nå har planer om å bli like gode. 

- Vi skal på dansetrening i morgen, og det gleder jeg meg til mer enn noen annen gang. Nå skal jeg gjøre alt jeg kan for å bli god, sier Marius Alm.

Inspirerende dansing

Breakdance-instruktør Ruben Slob driver dansestudioet PS:Dance sammen med Therese Slob, og han er klar på at dansestudioets unge dansere fikk veldig god nytte av onsdagens besøk. 

- Det er kjempebra for dansemiljøet på Hamar å få besøk av så dyktige folk, og det er helt gull for oss at de vil arrangere workshop med oss, sier Ruben Slob fra PS:Dance. Han forteller at rundt 35 unge breakdancere og hip hop-dansere var på plass for å lære nye triks.

- Her er interessen stor, og det er veldig kult at de ville gjøre seg selv tilgjengelig for workshop, sier han.

Se bilder fra dansefesten øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke