20. aug
Bulldogg: Fredag er det audition for bulldogger som skal få muligheten til å danse med en ballettdanser på utstillingsåpningen i Kulturhuset 13. mars.
 
Danser med bulldogg
Kjenner du en bulldogg som vil danse med en ballerina?

Publisert: 25.feb.2014 13:41
Oppdatert: -

I så fall har bulldoggen sjansen til å delta på audition i Kulturhuset fredag ettermiddag. Der skal den mest egnede velges ut.
Den danske papirklipp-kunstneren Karen Bit Vejle er første utstiller i galleriet i Hamar Kulturhus. Åpningen av utstillingen skjer torsdag 13. mars, dagen før den offisielle åpningen av huset, forteller prosjektmedarbeider Henriette Enger Tyriberget.
«Ballerina Bulldog» skal være et innslag ved utstillingsåpningen. Og dette er noe så spesielt som en dans med danseren Louise Denais og en hittil uoppdaget bulldogg.

Tander råtass

Ballerina Bulldog er et motiv som Karen Vejle har arbeidet mye med i sine papirklipp. Og bildet av den vevre ballerinaen og det langt fra like vevre dyret fungerer som et bilde på den tandre og yndige jenta, som også kan være en råtass som tar ansvar for seg selv og sin dans gjennom livet.
For ballerinaen har en rekke power tools, som Karen Bit Vejle kaller det, som hun bruker når hun trenger ekstra kraft i livet sitt. For vi har alle noen kraftverktøy inne i oss, som vi må hente fram når det trengs. Og bulldoggen er ballerinaens viktigste power tool.
«Bulldoggen er, som vi vet, ikke vakker, men den har personlighet», forklarer hun. «Derfor er bulldoggen powertoolet for at vi skal stå ved den vi er», selv om Ballerina Bulldog også kan ta på seg juksevinger og gå under cover som alv.

Audition

Til åpningen i mars etterlyses nå en bulldogg som kan være med og danse. Det opplyses at det trengs ikke store forkunnskaper, men den må gjerne være musikalsk.
Åpningsutstillingen med Karen Bit Vejle skal vises helt fram til midten av september. Men dansen skjer kun på åpningen.

Profil

Galleri Hamar kulturhus er på 171 kvadratmeter og ligger i underetasjen til biblioteket. Ifølge kulturhussjef Durita Brattaberg skal målet være å arrangere mellom seks og åtte utstillinger i året.
- Gjennom samarbeid med Nasjonalmuseets vandreutstillinger og Kunstbanken vil vi få et variert program som er i tråd med resten av huset, mener hun.
I tillegg til galleriet har kulturhuset også utstillingsflater i det som kalles Foajé nord.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke