23. aug
100 ÅR TILBAKE: Daria Druzd, her sammen med programleder Gaute Grøtta Grav, har alltid likt konseptet bak «Farmen», og ville selv prøve å drive en gård 100 år tilbake i tid. Nå er hun en av 14 deltakerne i realityserien som vises på TV2.FOTO: TV2
 
Daria fra (30) Løten er fortsatt med i Farmen
Daria Druzd er en av deltakerne i høstens sesong av «Farmen». Den beste opplevelsen med å være med i en reality som tar utgangspunkt i 1913, vil hun ikke røpe ennå.

Publisert: 22.okt.2013 13:26
Oppdatert: -

- Vet du, det var utrolig deilig ikke å ha alle teknologiske duppeditter. Veldig befriende, sier Daria Druzd.
Hun er en av 14 deltakere i den populære realityserien «Farmen», som sendes på TV2 i 30 episoder. Deltakerne skal oppholde seg på Berli gård i Aust-Agder, og året er 1913. Filmingen er nå overstått, men Druzd vil selvfølgelig ikke røpe hvordan det gikk.
På gården opplevde hun at tiden gikk fortere uten klokke og med en annen hverdag.
- Vi forholdt oss til sola og utelyset. Vi sto opp når det begynte å bli lyst, jobbet hele dagen til det ble mørkt og la oss tidlig. Men vi savna musikk. Derfor ble det til at folk gikk og sang hele tida.
Deltakerne ble stort sett filmet 24 timer i døgnet.
- Man blir fort veldig vant tilkamerafolkene. Da jeg kom hjem, var det rart ikke å ha kameraer her, sier hun.

VANN TIL LUNSJ

Hun opplever at hun verdsetter hverdagslige ting på en annen måte etter å ha vært med i serien. Som å kunne gå på butikken å kjøpe melk, i stedet for å måtte melke kua hver morgen. Hver uke får deltakerne på «Farmen» et oppdrag de skal fullføre. Hvis de klarer det, får de penger til å handle mat på markedet. Klarer de det ikke, har de ingenting å handle for.
- Den dårligste lunsjen vi hadde var vel tre glass vann. I noen perioder la vi oss sultne, før vi sto opp og jobbet i fire-fem timer før lunsj, som kanskje var fem gulrøtter. Det er ingen ferie, men bånn gass fra du står opp til du legger deg.
En ting var det imidlertid mer av: Poteter.
- Vi hadde poteter til mange av døgnets måltider, som potetstappe med stekte potetbåter til.
- Det er rart å være tilbake, synes Druzd.
- Man lever i en egen boble der. Jeg må venne meg til å ha kjøleskap og komfyr igjen, og at det ikke tar tre timer å lage middag lenger.
Druzd gikk på Hamar Katedralskole før hun, etter et år i militæret, flyttet på seg. Nå bor hun i Hønefoss, der hun jobber som tospråklig lærer. Den største utfordringen med å delta i «Farmen» var å være borte fra datteren på fire og samboeren.
- Det er ikke noe stress å være sulten eller ikke ha dusj, men å være borte fra dem var helt forferdelig. Det var ikke bare å ringe, for det fantes ikke telefon.
Så var det også en utfordring å komme overens med alle deltakerne.
- Det var mange veldig forskjellige mennesker, og jeg hadde nok ikke oppsøkt alle på fritiden ellers. Vi bodde veldig tett, og du kan ikke gå noe sted for å få fred, for det er noen der hele tiden. Du lærer deg å svelge kameler, rett og slett.

SPESIELL SETTING

Det beste som skjedde på «Farmen» kan hun ikke røpe ennå.
- Men seerne vil garantert skjønne hva det er når det kommer på tv, sier hun.
Settingen opplevde hun som veldig spesiell.
- Alle er der for å vinne. Men samtidig må vi fokusere på å jobbe og klare ukesoppdragene.
Den samlete opplevelsen var at det var veldig gøy, og at hun lærte masse om gårdsdrift, blant annet å melke.
- Det var bare å prøve seg fram til det kom melk, så fant man en teknikk. Litt komisk var det, men det funket, sier Druzd.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke