22. aug
 
Datarock kommer til Nes
De røde rockerne gleder seg til Landsstevnet.

Publisert: 08.jun.2012 13:38
Oppdatert: -

De har spilt over 800 konserter i 35 land på hele fem kontinenter og jobbet med noen av verdens største plateselskap. Nå kommer Datarock til Norges Bygdeungdomslags (NBU) landsstevne på Nes i Ringsaker.
- Dette er den berømte prikken over i-en - vi hadde en særdeles god bandliste fra før, men Datarock representerer det vi kanskje manglet - noe annerledes, sier Kjerstin Lundgård, leder for hovedkomiteen til landsstevnet 2012.

- Presenterer bredden i norsk rock

Landsstevnet «Rock ´n´ roll tjuetolv» er NBUs største arrangement i løpet av året og samler mellom 1000 og 1500 bygdeungdommer til konserter, tevlinger, luftgitarkurs og massevis av andre ungdommelige aktiviteter på Nes i Ringsaker 17.-22. juli.

Hovedkomiteen har tatt rock´n´roll-temaet virkelig på alvor og signert tre Rockabilly-band i form av de nyere og fremadstormende Smalltown Tommy og Twang Gang, samt kjente og kjære Vazelina Bilopphøggers. Den tyngre og mer melankolske delen av rockesjangeren blir fylt av hedmarksbandet Sonic Debris, pønk- og garagerock blir det i form av Oslo Ess, folkerocken tar Plumbo seg av og countryrocken gjør ingen bedre enn Hellbillies.

- Det er en variert og kul line-up, sier Fredrik Saroea i Datarock.

- Dere har spilt i 36 land, hva tenker dere om å spille for 1000 bygdeungdommer ute i ei bygd på Hedmarken?

- Dødskult, vi gleder oss! Vi liker godt å spille ute på bygda. Tidligere har vi for eksempel vært på Bygdalarm, og den gangen vi spilte i Ørsta ble vi innlosjert på et stabbur. Det er gøyest å spille utenfor storbyene, det er en fin måte å oppleve Norge som artist på. Vi har vært heldige og fått turnert mye utenlands, men det er ingenting som slår å komme hjem til Norge.

Hovedkomiteen på sin side synes de er heldige som har fått de rødkledde bergenserne til Nes.

- At vi nå også har elektrorock, eller for å si det rett fram-Datarock-på lista gjør at man får alvor kan si det er ei bandliste som presenterer bredden i norsk rock. Det synes vi er viktig på et stevne med ungdommer som har ulike musikkpreferanser-her bør alle finne noe de liker, sier Lars-Ole Tveter, kulturleder i hovedkomiteen til landsstevnet 2012

Energiske konserter

Utgivelsene til Datarock har fått bein å gå på. Debutalbumet fra 2005 ble nominert til Spellemannprisen, og platen kom senere med på 36. plass på engelske NME sin liste over beste album i 2006. Samme år kom singelen 'Computer Camp Love' inn som nummer 12 på 'Triple J's Hottest 100' i Australia (av 600.000 stemmer), og i 2007 listet Rolling Stone Magazine 'Computer Camp Love' på 88. plass av årets 100 beste singler.
Deres andre album 'Red' ble også nominert til Spellemannprisen og fikk god mottakelse jorden rundt. I New York Times var albumet 'Critics choice of the week' og i Bergens Tidende fikk platen Terningkast 6. Hele 4 singler ble listet på P3, og videoene endte til og med opp i rotasjon på amerikanske MTV.
Et annet oppsviksvekkende faktum er at Datarock er det bandet i verden med låter i flest markedsledende videospill. Hele 22 spill har det blitt så langt inkludert Fifa '08, Fifa '09, Fifa '10, Fifa Street, Sims 2, Sims 3, Need For Speed, Madden NFL og ikke minst gigantiske iPad- & iPodspill som Tap Tap Radiation og Tap Tap Revenge 3.
- Men først og fremst leverer de fantastisk energiske konserter i sine velkjente røde drakter. Derfor er en Datarock-konsert noe alle vil ha glede av å få med seg, avslutter Tveter i hovedkomiteen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke