24. aug
 
DDE lagde liv i kulturhuset
Det ble liv kulturhuset da D.D.E inviterte til fest i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 01.okt.2016 00:31
Oppdatert: 01.okt.2016 00:31

Det ble både rai-ing og liv under D.D.Es hamarbesøk fredag kveld. 513 festklare mennesker var på plass for å lage liv med rockerne fra Namsos, og hovedpersonene på scenen klinte til med en alle tiders hitparade.

D.D.E ble startet opp i Namsos i 1992. Bandet debutalbum "Rai-rai" ble raskt en suksess, men det var først i 1996 bandet fikk sitt store nasjonale gjennombrudd med albumet "Det går likar no". Albumet gjorde sitt til at bandet hentet hjem den gjeveste Spellemannsprisen ,"Årets Spellemenn", samme år, og med 270.000 solgte eksemplarer står "Det går likar no" fremdeles som bandets mest populære utgivelse. I dag har D.D.E gitt ut totalt 13 studioalbum, og "Energi" ble gitt ut som bandets foreløpig siste album i 2012. I år er det 20 år siden bandet ga ut bestselgeren "Det går likar no", og nå er de på tur for å markere jubileet. Under fredagens konsert spilte de seg gjennom albumet spor for spor, og da de hadde spilt sistesporet "Ingen Mjuke Fiolina" kjørte de like gjerne på med et ekstra sett fra bandets øvrige album. 

Her snakker vi om hit-produksjon som få andre norske artister kan matche, og under fredagens konsert hentet de fram perle etter perle fra bandets enorme katalog. Med udødelig slagere som "Vi Ska Fæst", Vinsjan På Kaia", "De Fine Vi Hadd' Sammen", "De Umulig E Mulig" og selvsagt "Rai-Rai" ble det ville tilstander i Kirsten Flagstad-salen.

Dette er musikere som virkelig byr på seg selv, og Bjarne Brøndbo jobbet intenst for at samtlige i salen skulle føle at konserten var for akkurat dem. Publikum var allerede marinerte og møre da Brøndbo reiv av seg skjorta for å sette prikken over i-en under "Vi Ska Fæst", og da de avsluttet hele ballet med monsterhiten "Rai-Rai" og  "De Fine Vi Hadd' Sammen" var publikum mer enn klare for å fortsette festen videre utover natta. 

Se bilder fra festen øverst i saken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke