23. aug
opptatt av miljøet: Erik Flagstad på gitar og vokal, Roger Skogli på bass og Terje Flagstad på trommer utgjør de grønne rockerne i Section Down.foto: Kristian Einang
 
De grønne rockerne
Når Section Down holder plateslippkonsert, sørger rockerne fra Løten for at moder jord også får sin del av kaka. De gir nemlig prosenter av platesalget til organisasjonen WWF.

Publisert: 22.sep.2012 00:08
Oppdatert: -

Hamar
Global oppvarming er fremdeles et meget hett tema, og på søndag ble det satt verdensrekord i Arktis da Nordpolens iskapp var mindre enn på lang tid. At vi mennesker påvirker klimaet er opplest og vedtatt, men hva kan man egentlig gjøre for miljøet? Resirkulering av søppel, sparing av strøm, eller kanskje bør man ta sykkel i stedet for bil til jobben? Alternativene er i alle fall mange.
miljø som tema
Løtenbandet Section Down lager sin egen sti og spiller musikk for miljøet. Miljørockerne kunne i går kveld feire, etter en vellykket plateslippkonsert på Hamar Sportsbar. Den rykende ferske plata «Carbon» ble presentert i sin helhet sammen med et utvalg av låter fra bandets forrige album «dead-light», og trioen leverte til gagns foran et entusiastisk publikum. Kanskje var det også noen blant publikummerne som fikk med seg bandets gode budskap som befinner seg bak den beinharde musikkfasaden. Tekstene fokuserer nemlig i stor grad på menneskets mange uvaner. Grådighet, materialisme og overforbruk av naturens ressurser, er sentrale temaer på den nye plata.

Viktigere enn noen gang

Vokalist Erik Flagstad forteller at tekstene bærer preg av et livslangt engasjement for miljøet.
- Jeg har vært opptatt av miljøet siden jeg var liten gutt, og nå er det jo viktigere å bry seg enn noen gang, sier han.
Bandet har selv finansiert plata, og kan dermed ta seg noen friheter. Ti prosent av salgsinntektene går til WWF, og Flagstad forklarer at det var en helt naturlig ting å gjøre.
- Det føles riktig å gi noe tilbake, ettersom plata har det temaet den har, sier han, og legger til at de er ute etter å bruke musikk som talerør for miljøet. Vi vil ikke bli et politisk band, men vi prøver å sende ut noen følere gjennom musikken, forteller Flagstad.
Han håper at Section Down nå kan drive jevnt med musikk framover, men fleiper om at det ifølge mayakalenderen kan være kroken på døra for moder jord om et par måneder.
- Med 21. desember i bakhodet kan det være den siste plata vi gir ut, sier Flagstad humoristisk.
La oss håpe samarbeidet mellom Section Down og miljøet fortsetter i mange år framover.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke