25. aug
 
Feirer et kvart århundre med moro
Fredag forventes det full sal når Nordbygdarevyen går av stabelen for 25. gang. Eventyret begynte på et lasteplan på Furusaga.

Publisert: 06.nov.2017 21:03
Oppdatert: 06.nov.2017 21:13

Det er hektisk aktivitet i Løten kino da HA stikker innom mandag kveld. De siste detaljene til fredagens premiere blir terpet av skuespillere, scenearbeidere, lys- og lydfolk. «Vi skal ha det litt moro med dem», blir det humret, når HA påpeker at Løten-ordføreren og Senterparti-lederen pryder plakaten til forestillingen. Per mandag var 220 av 270 billetter revet unna til premièren.

– Det var langt fra våre tanker at det skulle ende slik, sier veteranen Arild Søby (67) fra Nordbygda.

VILLE LAGA MOROA SELV

For vi skrur tida tilbake til 1992. Roxette var en populær musikkgruppe og Miley Cyrus ble født. Samtidig gjorde Nordbygdafestivalen opp status etter årets arrangement på Furusaga. Konklusjonen: underholdningen de hadde leid inn, var både dårlig og dyr.

– Så til neste år fant vi ut at vi kunne lage dårlig underholdning selv, men billig, ler Søby.

Slik ble den populære revyen født, og i 1993 opptrådte de på et lasteplan. Nå teller organisasjonen rundt revyen omkring hele 50 menn og kvinner, og det leies inn profesjonelle folk.

– SOSIALT

– Hvorfor har dere holdt på med dette i 25 år?

– Vi har det utrolig artig, og det er veldig sosialt, svarer Søby.

– Så er det noe med følelsen når du kommer på scenen, og opplever trøkket fra publikum. Det er betalinga for all jobben, sier Stein Søbakken (59), også han en veteran fra 1993.

– Har dere fått tilbakemeldinger om at dere er for harde med folk i sketsjene?

– Ja, det har vi, svarer Søbakken.

– Er dere for harde?

– Nei, altfor snille. Vi liker å sparke oppover, humrer Per Bekkevold, som har vært med siden 1995.

god rekruttering

Foran 20-års jubileet var veteranene dog bekymret for revyens framtid. De slet med å få med yngre folk. Nå ser det lyst ut.

– Ser du på oss som sitter her, kan det virke som et gubbevelde og en forsteinet forsamling. Men det gror bra i bunn, og det er mange yngre som er med nå, forklarer Bekkevold.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke