19. aug
 
De skal pleie kongen
Her i kongebua vil Kong Harald få smaksrik, kortreist mat og panoramautsikt ut mot skistadion fra sin majestetiske stol når han gjester NM-arenaen på Gåsbu lørdag (SE VIDEO OVER).

Publisert: 25.jan.2013 12:45
Oppdatert: -

Kongen og hans følge på et knippe offentligheter, som blant andre Hedmark-politimester Tormod Bakke, Hamar-ordfører Morten Aspeli og fylkesmann Sylvia Brustad ankommer Gåsbu lørdag klokka 10.30, før dagens første konkurranse - kvinnenes 15-kilometer skiathlon - starter kvarteret senere.

- Håper han får en veldig bra opplevelse

- Det blir spennende å ta i mot kongen, men vi gleder oss til det. Han er jo kjent for å være en omgjengelig fyr. Vi håper han får en veldig bra opplevelse på Gåsbu. Han har jo vært her før, og kjenner arenaen, mye av folket og stemningen, sier Bodil Karlsen, som er en av fire kvinner fra Hedmarken som skal ta seg av majesteten og hans følge.

De skal ikke være i samme rom som kongen hele tiden, men være tilgjengelige og sørge for at han har alt han trenger.

Kortreist mat

Kongebua ligger vegg i vegg med teltet som utøverne skifter i etter målgang, hvor kongen har perfekt utsikt gjennom store vinduer ut mot stadionområdet og får se løperne komme i mål.

I bua ved siden av - med noen få meter mellom dørene - vil Hans Majestet ved et lite langbord få tilbud om en lunsjtallerken med kortreist mat fra Hedmarken, som er blant kulturinnslagene NM-arrangøren har valgt å satse på.

Blant annet gjestet fylkesmann Sylvia Brustad VIP-teltet fredag formiddag for å skape oppmerksomhet rundt den lokale maten, som er tilberedt av Victoriahavens Hai Hang. Den samme maten får VIP-gjestene servert.

Dette er kongemenyen:

* Sik fra Femunden
* Kalkun fra Furnes
* Pølse fra Tingnes
* Ost fra Eggen Gardsysteri
* Suppleres med frukt, grønnsaker og poteter

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke