22. aug
Legende: Satyr (Sigurd Wongraven) har vært medlem av bandet siden 1991, og står i dag som en av de største legendene i black metal- sjangeren.
 
De svartkleddes store metalkveld
Satyricon skuffet ingen, da de leverte et bekmørkt metal- show foran et hav av svartkledde publikummere på Gregers.

Publisert: 19.sep.2013 23:35
Oppdatert: -

De er for tiden på lanseringsturneen Hærferd Over Norge, for å vise fram den selvtitulerte plata «Satyricon» til det norske metal- publikumet, og det var mange svartkledde som tok turen til Gregers for å få med seg moroa. Rundt 350 betalende ble meldt i løpet av kvelden, og da er det ikke plass til stort flere foran scenen.

Mye nytt noe gammelt

Store deler av kvelden ble brukt til å manifestere bandets nye uttrykk til livescenen. Publikum svarte umiddelbart med headbanging og sang, for selv om plata er fersk var låtene lett gjenkjennelige for de svartkledde på Gregers. I tillegg til en gjennomgang av bandets nye plate, dog uten albumets gjesteartist Sivert Høyem, fikk vi også en herlig blanding av godt gammelt drops. «Fuel for hatred», «K.I.N.G» og «Black Crow on a Tombstone» var blant de mange låtene som Satyricon plukket opp fra bagen.

heltent band

Satyricon har både gode og dårlige erfaringer fra Hamar. Under Volcano turneen i 2002 spilte Satyricon på det som da het Hydranten foran et tallrikt publikum. Like bra gikk det ikke under Hamar Music Festival i 2006. Da valgte de nemlig å avlyse konserten etter en krangel med Ronnie James Dio og hans management da de skulle rigge opp.
Det er allikevel liten tvil om at Satyricon liker seg i Hamar, for det var et heltent band som sto på scenen torsdag kveld. Høydepunktene var nemlig mange, og skuffelser var det meget lite av.

Innfridde

Satyricon-trommis Frost meldte i forkant av konserten at han og resten av bandet tok fatt på årets turné mer forberedt enn noen gang.
- Satyricon kommer til å låte bedre enn vi noen gang har gjort, fortalte Frost, og lovte samtidig at konserten kom til å bli et veritabelt fyrverkeri.
Slike uttalelser gir rom for store forventninger, men det var få som gikk hjem skuffet etter torsdagens rabalder på Gregers. Satyricon leverte nemlig et show som vi sjelden ser maken til i Hamar.
Sansene gikk på høygir da konserten gikk hardest for seg, og etter to snaue timer med headbanging, knyttete never og dobbeltpedaler i turbomodus, kunne byens svartkledde reise hjem godt fornøyd.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke