25. aug
Vallset trekkspellag: Spilte på Skibladner i august.Foto: Privat
 
De svinger seg i Vallset
Lyst til å høre «Harajakt i hælvtakt»? Og hva med «Trønderbrura i C»? Og «Havsørnsvalsen i F»?

Publisert: 31.aug.2017 06:51
Oppdatert: 31.aug.2017 07:09

Vallset Trekkspellag har mye å by på, og er kommet godt i gang med høstsesongen. Nå er mer på gang.

De har spilt på fullbooket Skibladner fra Lillehammer til Hamar.

De har spilt utendørs i Kvennstugua for ca 80 personer.

Og 28. august fortsatte de med «Vallsetdansen» på Vallset Samfunnshus. «Vallsetdansen» er inne i sin tredje sesong og har blitt et populært tilbud med stigende tilslutning og frammøte, forteller leder i foreningen Arild Henrik Mæhlum.

– Neste oppdrag er 25. september, da vi fortsetter med en ny Vallsetdans. Og søndag 22. oktober vil vi arrangere en Gla’ kveld med dans på Vallset Samfunnshus, forteller han.

Trekkspillbygd

Vallset er ei bygd der trekkspillmusikken trives. Vallset trekkspellag ble stiftet høsten 1978, og har gjennom årene stått sentralt i en rekke av kulturarrangementene i bygda, enten det har dreid seg om konserter, festivaler eller dansespilling.

Laget hadde sin første storhetstid mellom 1980 til 2000 under Jularbo Memorial Festival. Trekkspellaget bidro aktivt på mange områder sammen med andre foreninger i Vallset. Festivalen dro i gjennomsnitt mellom 2000 og 3000 publikummere og 120 musikere hvert år til bygda.

Laget har også i alle år siden starten i 1994 vært medarrangør av Kvennstuguteatret og er medeier i Vallset Samfunnshus.

Rekordstort

2016 ble et nytt høydepunkt for laget med et rekordstort antall spilleoppdrag. NRKs årlige sommerprogram «Minutt for minutt» ble for første gang lagt til innlandet og Mjøsa, heter det på lagets hjemmeside.

«Skibladner Minutt for minutt ble en gedigen folkefest og en stor opplevelse og ære for trekkspellaget da vårt bidrag ble kringkastet til hele det norske folk.»

Jan Arne Berg har vært musikalsk leder siden starten. For innsatsen sin for musikk-, kultur- og organisasjonslivet i Stange fikk han Stangeprisen for 2016.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke