17. aug
 
De unge åpnet Monofon
Monofon er nå sparket i gang av dramaelever fra Stange VGS, som opptrådte med monologer torsdag. De er blant flere unge på 2019-programmet.

Publisert: 24.jan.2019 21:07
Oppdatert: 24.jan.2019 21:18

Tredve minutter før første ord skulle bæres fram under monologfestivalen «Monofon 2019», sto 3.-klasseelever ved dramalinja på Stange VGS på scenen med kollektiv oppvarming.

Elevene skulle nemlig ta startskuddet på monologfestivalen med monologer – rett på kornet.

Dramalinja på Teateret

– Det er første gang vi er med på festival og framfører monologer foran folk, men vi har jobbet mye med monologer på skolen, forteller Eskil Andreassen (18).

– Vi er litt nervøse med tanke på at dette er vår monolog-debut, men nå begynner vi å bli komfortable, sier Anne Marie Jensen (18), imens klokken tikker mot start.

De to sitter rundt et bord sammen med Catharina Sund Midtlund, imens resten av klassekameratene gjør seg klare på scenen i salong-rommet.

– Det er gøy og slitsomt å kombinere skole og festival, sier Sund Midtlund.

– I dag tidlig hadde vi generalprøver her på teateret, før vi dro til Stange og hadde andre fag, for så å komme tilbake hit nå for festivalen, fortsetter hun.

Elevene forteller at det er fint å være sammen om prosjektet, selv om hver enkelt elev er alene på scenen under framføringen av sin monolog.

– Vi får gitt hverandre tilbakemeldinger og hjulpet hverandre, sier Jensen.

Mange unge på Monofon

– Det er veldig positivt at unge får bidra til kulturliv her i Hamar. Det skaper mye engasjement, sier Eskil Andreassen.

Monofon har nemlig mange unge og oppstartende med på laget, både gjennom dramalinje-monologene og andre representert på programmet.

– Vi unge har mye på hjertet, konkluderer Sund Midtlund, før publikum slippes inn gjennom de høye og smale tredørene på Hamar teater. Salongen fylles!

Festivalåpning

Ved visernes framkomst til fem, åpnet Johanne Kippersund Nesdal – sjef for Monofon 2019 – festivalen med noen velvalgte ord.

– Det er en stor glede for meg å åpne festivalen med neste generasjons skuespillere, sier Kippersund, før dramaelevene bader i rampelyset, en, etter en – til åtte monologer var spilt.

Fredag klokka fem igjen, skal andre gruppe med elever fra dramalinja gjennom åtte nye monologer på Hamar teater. Også skjer det masse annet, da – for nå er Monofon 2019 i gang!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke