20. aug
Ådalsbruk Musikkforening: Spiller i 1. divisjon under NM for janitsjarkorps i helgen, her fra konsert i Løten kirke i fjor høst.
 
Debut i 1. divisjon
– Vi er kjempefornøyd om vi klarer å beholde plassen i 1. divisjon, sier Elin Pettersen. Fredag kveld spiller Ådalsbruk Musikkforening i Norgesmesterskapet.

Publisert: 31.mar.2017 16:30
Oppdatert: 31.mar.2017 16:38

For 28. gang er det NM janitsjar i Trondheim. Arrangementet har vokst fra år til år. Denne gangen er det over 5.500 musikere fra 120 korps som deltar i åtte ulike divisjoner.

Fra Hedmark deltar seks korps. I tillegg til Ådalsbruk Musikkforening i 1. divisjon, stiller prosjektkorpset MMXIX (3.div), Ringsaker Janitsjar (4. div.), Tolga-Os Janitsjar (5. div.), Åsnes Hornmusikk (5. div.), Hamar Musikkorps (6. div.) og Østerdal Prosjektkorps (7. div.).

første i 1. divisjon

Ådalsbruk Musikkforening gjør med dette sin første konkurranse i 1. divisjon. I fjor høst rykket de opp etter kvalifisering. Det er ti korps i elitedivisjonen og 13 korps i 1. divisjon.

– Så vi har lov til å si at vi er blant de 23 beste janitsjarkorpsene i landet, sier sekretær i styret Elin Pettersen.

Selv om de spiller fredag kveld, blir ikke resultatet klart før lørdag kveld.

– Uansett hvordan det går, er det stort å få spille i Olavshallens store sal, sier Elin.

I 1. divisjon møter de også flere tidligere elitekorps. Blant dem er Kolbu Janitsjarkorps, som rykket ned fra elitedivisjonen i fjor. Både Ådalsbruk og Kolbu dirigeres av Christian Tenfjord. Begge korpsene deltok for øvrig i H/O-mesterskapet i Brumunddal forrige helg, der Kolbu vant og Ådalsbruk kom på tredje.

egne krefter

Noen korps henter inn profesjonelle musikere til de store konkurransene. Men det gjør de ikke på Ådalsbruk.

– Vi har med flere fra skolekorps og har rekruttert flere gode musikere. Og vi har med et par ekstra på slagverk denne gangen. Men det er veldig viktig for oss å være den vi er, sier Elin Pettersen.

Bruksmusikken

Korpset har for tida 57 musikere, etter en klar økning de siste årene. Og selv om NM er et av høydepunktene i sesongen, legger de vekt på å være et «helårskorps», som Elin Pettersen sier.

– Vi vil jo at folk i bygda skal være stolte av oss. Derfor er det viktig å ha ulike konserter hele året.

– Og uansett hvordan det går i helga, kommer vi til å bli et enda bedre korps etter NM enn før, sier hun.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke