23. aug
Lyttemannslaget: Bandet skal turnere med plata til høsten, men spiller på Musikkverket og Hamar teater torsdag den 26. april. Berntzen og Bolette røpte også at de skal spille på Finnstadfest i sommer. F.v. Mats Lillehaug, Helge Harstad, Anne Bolette og Frode Berntzen. FOTO: AUD INGEBJØRG BARSTAD Anne Bolette og Frode Berntzen
 
Debuterer med Start
Torsdag den 26. april utgir Briskebyen Lyttemannslag ni spontane spor, på deres debutalbum Start. Det feires med konserter samme kveld!

Publisert: 26.apr.2018 09:02
Oppdatert: 26.apr.2018 09:02

Starten på Briskebyen Lyttemannslag er på en måte litt som big bang-teorien.

Frode Berntzen forteller at bandet er et resultat av en skrivebordsskuff som eksploderte, og at den eksplosjonen av låtmateriale resulterte i Briskebyen Lyttemannslag.

Nå sitter Frode Berntzen sammen med Anne Bolette i en sofa med en eske CD-er. På coveret står det «Briskebyen Lyttemannslag, Start». De to studerer CD-en, og konstaterer at det ser bra ut.

Lyttemannslaget

-Vi starta i 2016, da den sprengte skrivebordsskuffen måtte få liv. Jeg kontakta de jeg hadde mest lyst til å spille med, og de sa ja, forteller Frode Berntzen.

Etter fødselen har Briskebyen Lyttemannslag spilt konserter på AnJazz og Hamar jazzklubb, i Oslo, på Finnstadfest, Tangen og på Innlandsscenen, NRK.

-Etter de konsertene har resten foregått på øvingsrommet og i studio, sier Berntzen.

Ifølge Berntzen og Anne Bolette, har bandet utviklet seg fra å være mest instrumentalt og improviserende, til mer stramma opp, og med vokal i alle låter.

-Til nå så er det min musikk vi har spilt, men Anne Bolette har skrevet noen av tekstene, og vi bruker også tekster av Helen Rønningsbakken, Lars Saabye Christensen og Ove Røsbak, opplyser Berntzen.

Besetningen i Lyttemannslaget består av Mats Lillehaug – trommer, kor, Helge Harstad – bass, kor, Anne Bolette – vokal, synth og Frode Berntzen – gitar, vokal.

Bandet har tidligere gitt ut to singler som er på plata, men det er nå Briskebyen Lyttemannslag slår på stortromma.

Plate-prosessen

-Det begynte litt i det faste, med «Jeg vil være det rolige regn», hvor Frode hadde satt hvordan melodien skulle være. Min opplevelse var at da vi begynte å jobbe med den låta, og «Her» – så ble vi mer sikre på hverandre, og etter hvert mer frie og improviserende også, forteller Anne Bolette, som konkluderer med at den slags utvikling i musikken, det er det som er gøy.

-Det har vært sånn at når vi har en ny låt, så spiller vi den like gjerne inn. Det er fordelen med å ha et eget studio tilgjengelig, forteller Frode Berntzen.

Albumet ble spilt inn på våren i fjor, i Berntzens studio – «Studio Ener». Nå er det endelig klart for å dele Start med publikum.

Lyttemannslagets nr. 1

Det er en kjent sak at musikerne i Briskebyen Lyttemannslag har mistet debut-dyden med andre band og prosjekter før utgivelsen av Start. Berntzen forteller at alle musikerne er rutinerte studiomusikere, og at Anne Bolette har mye erfaring i studio da hun driver med dubbing og lignende. Men denne torsdagen er riktignok første gangen musikerne gir ut album som Briskebyen Lyttemannslag – men hva er det som ligger i sporene på plata?

-Plata er til tider ganske personlig, forteller Anne Bolette.

-Både i konkret tekstinnhold, men selvfølgelig også i måten vi utformet plata på. I Briskebyen Lyttemannslag får jeg spille musikk slik jeg mener musikk skal høres ut, for å si det med store ord, skyter Berntzen inn.

-Det har også vært viktig å ta noen sjanser og gi av seg selv uten å tenke på at det skal være så vakkert, og at folk skal like det, sier Anne Bolette, før hun kommer med konklusjonen;

-Vi håper at folk skal oppleve at vi gir av oss selv.

Debuten feires naturligvis med slippkonsert på Hamar teater, arrangert av Hamar Jazzklubb.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke