25. aug
Prisbelønte: Ellen Fjestad (til venstre) og Marianne Kaurin.
 
Debutforfatter fra Stange vant Uprisen
«Sammen skal vi holde himmelen»-forfatter Ellen Fjestad ble i dag tildelt Uprisen for årets ungdomsbok av Ajer-elev Iver Thomassen.

Publisert: 30.mai.2013 17:14
Oppdatert: -

- Uprisen er for meg den viktigste prisen av alle priser på grunn av at det er dere ungdommer som sitter i juryen, sa en overrasket og stolt Fjestad etter utdelingen, ifølge en pressemelding fra Foreningen les.

- En ære

Unge Thomassen var en av to som fikk æren av å dele ut prisen, som forfatter Fjestad fra Stange deler med Marianne Kaurin og boka «Nærmere høst». Det er første gang i historien at prisen deles.

- Vi ser på det som en ære å dele prisen, sier de to debutforfatterne etter prisutdelingen under Norsk Litteraturfestival Pegasus i Lillehammer torsdag.

- Ekstraordinære bøker

Over 400 ungdommer fra seks ungdomsskoler har vært med i kåringen av denne nasjonale litteraturprisen.

Sofie Granberg fra Smestad ungdomsskole og Iver Thomassen fra Ajer ungdomsskole delte ut prisen. Fra scenen i Festsalen i Kulturhuset Banken sa de blant annet:

«Bøkene er begge realistiske, levende, men også ekstraordinære og uvanlige. Vi kan trygt si at etter å ha lest disse to vinnerbøkene, så satt vi igjen med både kunnskap om verden og innsikt i oss selv».

Handler om å være ung

Uprisen ble delt ut for sjuende gang. Om vinnerbøkene sa ungdomsjuryen blant annet:

«Begge bøkene skildrer kjærlighetshistorier som satte spor i juryklassene. Bøkene handler om det å være ung. Vi kjenner oss igjen i skildringene. Dette er historier som er gripende, viktige, spennende, og annerledes».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke