21. aug
TIL HAMAR: Dee Dee Bridgewater ankommer Grammy-utdelingen i 2008. 16. november ankommer hun scenen i Hamar kulturhus. FOTO: NTB SCANPIX
 
Dee Dee Bridgewater til Kulturhuset
Den amerikanske jazzartisten Dee Dee Bridgewater føyer seg inn på Kulturhusets høstprogram.

Publisert: 26.aug.2014 22:04
Oppdatert: 27.aug.2014 06:33

Dee Dee Bridgewater går på scenen i Hamar 16. november. Hun er født i 1950 og har tidligere spilt på Kongsberg jazzfestival både i 2005 og 2007. Bridgewater er to ganger Grammy-vinner, blant annet for beste jazzvokalist for albumet «Dear Ella» i 1997.

Hun vokste opp i Michigan, USA med en far som var jazztrompetist og brakte musikkstilen inn i huset der Denise, som hun egentlig heter, bodde.

SKUESPILLER OG SANGER

Ifølge Wikipedia ble Bridgewater som 16 åring med i en r&b-trio som opptrådte i Michigan. Som universitetsstudent turnerte hun med et jazzband i Sovjetunionen i 1969 og i 1970 giftet hun seg med trompetisten Cecil Bridgewater.

Begynnelsen på Dee Dees jazzkarriere var likevel tidlig på 70-tallet da hun var vokalist i Thad Jones-Mel Lewis Jazz Orchestra. Da samarbeidet hun med blant andre Sonny Rollins, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Max Roach, Rahsaan Roland Kirk.

I 1974 kom hennes første album «Afro Blue» samtidig som hun spilte i musikalen The Wiz. For rolle som Glinda, den gode heks i denne musikalen, mottok hun en Tony Award i 1975. Senere var hun med i flere sceneproduksjoner.

For erollen som Billie Holiday i stykket «Lady Day» i Paris på 80-tallet ble hun nominert til Laurence Olivier Award.

På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet returnerte Bridgewater til jazzverden. Hun sang på Montreux Jazz Festival i 1990 og i 1994 startet hun et samarbeid med Horace Silver, som hun alltid hadde sett opp til.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke